Jis pakeitė dešimt metų LKL vadovavusį legendinį krepšininką Šarūną Marčiulionį, kuris pasitraukė iš LKL vadovybės dėl užimtumo FIBA-Europa struktūrose, praneša ELTA.

"Nuo LKL įkūrimo su klubų vadovais, treneriais, rėmėjais, sporto organizatoriais, visais, kurie neabejingi krepšiniui, pavyko pasiekti, kad pirmoji profesionali sporto organizacija sėkmingai funkcionuotų ir taptų viena iš elitinių krepšinio lygų Europoje," - sakė Š.Marčiulionis. - "Buvo visko, nes ėjome nepramintu keliu, įgyvendindami naujus sumanymus ir idėjas, keisdami mąstymą ir santykius tarp žmonių. Tikiu, kad per devyni sezonus suburtas iniciatyvių, kūrybingų krepšinio entuziastų būrys ir toliau sėkmingai organizuos LKL darbą."

Motyvuodamas savo pasitraukimą, Š.Marčiulionis sakė, kad jam patikėtos FIBA-Europa Šiaurės konferencijos generalinio direktoriaus pareigos ir pateiktas pasiūlymas užimti vadovaujančias pareigas steigiamoje FIBA-Europa komercijos organizacijoje..

"AŠ nepavargau, aš ir toliau savo sugebėjimus ir jėgas skirsiu Lietuvos krepšinio labui," - sakė Š.Marčiulionis. - "Esu įsitikinęs, kad naujasis LKL prezidentas, kuriuo aš pasitikiu ir siūlau vadovauti, bus visų gerbiamas krepšinio vedlys."

Susirinkime buvo patvirtintas Š.Marčiulionio atsistatydinimas, o Š.Kliokys vienbalsiai išrinktas naujuoju LKL prezidentu.

Susirinkime oficialiai naujuoju LKL nariu patvirtintas Kėdainių krepšinio klubas "Nevėžis" ir Panevėžio "Panevėžio" klubo pavadinimo pakeitimas į Panevėžio "Malseną".

Taip patvirtinta penktadienį prasidedančio 2002-2003 metų LKL sezono sąmata, tvarkaraštis, nuostatai, teisėjai ir komisarai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją