Turnyre po dviejų dienų kovos finalininkai paaiškėjo tik sekmadienio pavakarę. Į finalą po atkaklių kovų ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose pateko Arnoldas Balčiūnas ir Egidijus Beleišis, pusfinaliuose žaidę su svečiu iš Švedijos Pierre'u Norgrenu ir lietuviu Dariumi Krasaičiu.

Pusfinalyje A.Balčiūnui ir P.Norgrenui teko vietoj 9 duobučių sužaisti net 14 bei prireikė net 2,5 valandos, kad išaiškėtų poros laimėtojas. Juo tapo A. Balčiūnas.

Kitame pusfinalyje E.Baleišio ir D.Krasaičio mačas buvo ne mažiau įtemptas, tačiau pirmasis pasimokęs per ketvirtfinalio dvikovą su Nerijumi Numavičiumi, kuomet taip pat prireikė pratęsimo, šįkart iniciatyvos iš rankų nebepaleido.

Dėl 3-os vietos žaidė P.Norgrenas ir D.Krasaitis. Po partijos išaiškėjo, kad šiemet 3-čia vieta atitenka svečiui iš Švedijos, kuris apdovanojimų metu prašė nespausti rankos, nes per dviejų dienų turnyro maratoną kovos dėl trečios vietos metu mėšlungis jau buvo pradėjęs traukti žaidėjo rankas.

„Šiame turnyre nustebino du dalykai: tai, kad Lietuvos čempionas ir vienas turnyro organizatorių Rolandas Gaidys pasitraukė dar aštuntfinalio kovose, ir tai, kaip solidžiai žaidė visos ketvirtfinalių, o vėliau pusfinalių ir finalų poros. Jau vienu metu tikėjausi, kad Nerijus (Numavičius) aploš Egidijų (Baleišį), tačiau kiek vėliau finale tai padaryti pasisekė man“, - teigė turnyro nugalėtojas A.Balčiūnas.

A.Balčiūnui atiteko ir pereinamoji turnyro taurė - ant jos šalia jau išgraviruoto praeitų metų čempiono R.Gaidžio vardo bus įamžintas ir šių metų nugalėtojo.

„Kitais metais teks pasistengti atsikovoti trofėjų. Turėjau viltį, kad ant taurės pavyks ir antrą kartą išgraviruoti savo vardą, tačiau sportas vystosi, žaidėjai tobulėja, šiuos planus dabar tenka atidėti kitiems metams“, - po apdovanojimų sakė R.Gaidys.

Turnyre, kuris vyko 2 dienas, po beveik 12 valandų žaidimo, dalyvavo geriausi Lietuvos golfo žaidėjai bei svečiai iš Švedijos, Anglijos ir Danijos - iš viso 48 vyrai. Tačiau švedams profesionalams nedalyvaujant turnyre, mėgėjai turnyre neblizgejo. Vienintelis švedas patekęs į ketvirtfinalį bei vėliau iškovojęs trečią vietą – P.Norgrenas.

Moterų grupėje susirungė 4 žaidėjos, o čempione tapo Ainė Martinkėnaitė, finale taip pat po atkaklios kovos įveikusi Svetlaną Martyniuk. Trečią vietą užėmė Violeta Kacilevičienė, 4-tą - Simona Preišegalavičienė.

„Šiemet tikrai buvo sunku ir, nors įveikiau Svetlaną, matau kaip ji patobulėjo per paskutinius metus. Manau, kitais metais bus dar didesnė intriga“, - sakė moterų turnyro nugalėtoja A.Martinkėnaitė.

Turnyro prizinis fondas buvo 2500 eurų. Golfo mėgėjai taip pat varžėsi dėl „Longest drive" (tolimiausio smūgio), kurį laimėjo R.Gaidys, "Shortest to the pin" (arčiausiai vėliavėlės) – laureatas Marius Bružas, ir „Hole In One“ (į duobutę vienu smūgiu) rungtyse, kurios niekas nelaimėjo. Pataikius į duobutę iš pirmo smūgio žaidėjas galėjo išvažiuoti su nauju „Audi A3“ automobiliu.

Turnyro dalyviai juokavo, kad čia buvo treniruotė kitą savaitgalį vyksiančiam „Europos centro golfo klubo“ narių turnyrui, kurio metu „Hole In One“ pataikęs žaidėjas iš klubo galės išvažiuoti su prabangiu „Porshe 911”.

SAMPO MATCH PLAY Golfo turnyro rezultatai:

Vyrai:

VietosŽaidėjai
1 vietaArnoldas Balčiūnas
2 vietaEgidijus Baleišis
3 vietaPierre'as Norgrenas
4 vietaDarius Krasaitis
5 vietaRimantas Kupstas
6 vietaEdmundas Kaveckas
7 vietaNerijus Numavičius
8 vietaKęstutis Martinkėnas

Moterys:

VietosŽaidėjos
1 vietaAinė Martinkėnaitė
2 vietaSvetlana Martyniuk
3 vietaVioleta Kacilevičienė
4 vietaSimona Preišegalavičienė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją