Jaunąją "Internacional" žvaigždę norėjo įsigyti ir Milano "Inter", Madrido "Real" bei Londono "Chelsea" ekipos, tačiau septyniolikmetis pasirinko "Milan" ir Brazilijoje suderino kontrakto sąlygas su italų klubo direktoriumi Ariedo Braida.

"Puikusis talentas Alexandre'as Pato treniruosis su "Milan" ir nuo rugsėjo 3 dienos galės žaisti draugiškas rungtynes. Nuo 2008 metų sausio 3 dienos jis galės rungtyniauti ir oficialiose varžybose", - skelbia oficiali "Milan" svetainė.

Taip yra todėl, kad Italijos klubams draudžiama registruoti 18 metų nesulaukusius užsieniečius, o A.Pato gimtadienis bus rugsėjo 2 dieną, kuomet jau bus pasibaigęs žaidėjų registracijos laikotarpis.

Čempionų lygos nugalėtojai sutiko sumokėti brazilo sutartyje su "Internacional" numatytą išpirkos sumą - apie 15 milijonų eurų. Dar 5 milijonus turėtų pasidalinti pats futbolininkas ir jo agentas Gilmaro Velozo.

Pasak G.Velozo, A.Pato su "Milan" pasirašė penkerių metų kontraktą, ir nors finansinės detalės neatskleidžiamos, manoma, kad jis iš pradžių gaus 1,2 milijono eurų per sezoną, o iki 2011 metų gali uždirbti iki 2 milijonų.

"Antimi" pravardžiuojamas futbolininkas šeštadienį turėtų atvykti į Italiją kartu su savo tėvu, agentu, ir A.Braida.

Vaikystėje žaidusį salės futbolą A.Pato pastebėjo "Internacional" ir 2001 metais žaidėjas prisijungė prie klubo jaunimo mokyklos. 2006 metų lapkritį jis debiutavo pagrindinėje komandoje ir iš karto sulaukė palyginimų su brazilų superžvaigžde Ronaldinho.

Puolėjas pasaulio klubus ypatingai sudomino savo pasirodymu 2006 metų FIFA Pasaulio klubų čempionate, kuriame "Internacional" finale įveikė "Barcelona" klubą. Šiemet Paragvajuje vykusiame Pietų Amerikos jaunimo čempionate A.Pato su 5 įvarčiais buvo rezultatyviausias ir padėjo Brazilijos rinktinei laimėti turnyrą.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją