"Labai džiaugiuosi pergale. Jai prireikė labai daug jėgų, - sakė Vokietijos komandai "Nuernberger" atstovaujanti E. Pučinskaitė.

"Šios lenktynės buvo labai sunkios, nes šiemet buvo daugiau stiprių varžovių nei pernai. Turiu padėkoti savo komandai. Mes buvome tik penkios, bet komandos draugės per visas lenktynes buvo arti manęs", - sakė lietuvė.

31-erių metų E. Pučinskaitė aštuonių etapų lenktynių lydere tapo po pergalės prologe. Po antrojo etapo rožinius lyderės marškinėlius iš jos perėmė Diana Žiliūtė, atstovaujanti Italijos komandai "Safi-Pasta Zara".

E. Pučinskaitė laimėjo trečiąjį etapą ir susigrąžino lyderės poziciją, kurią išsaugojo iki pat varžybų pabaigos.

E. Pučinskaitė pasidžiaugė, kad lenktynių direktoriui Giuseppei Rivoltai pavyko išsaugoti lenktynes. Dėl finansinių problemų jos galėjo ir neįvykti.

Pergalė "Giro d'Italia" lenktynėse E. Pučinskaitei tapo devintąja šį sezoną ir 95-ąja per visą karjerą.

E. Pučinskaitė liepos 24-29 dienomis dalyvaus daugiadienėse lenktynėse aplink Tiūringiją (Vokietija), o rugpjūčio 5 dieną startuos pasaulio taurės varžybų etape Švedijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją