Pasak A.Pavilonio, norint surengti Europos čempionatą, reiks įgyvendinti apie 50 Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) keliamų reikalavimų.

Vienas iš pagrindinių FIBA reikalavimų - didelė sporto salė, talpinanti ne mažiau kaip 10 tūkst. žiūrovų. Lietuvoje tokios salės dabar nėra.

LKF prezidento nuomone, naujos sporto arenos statyba yra didžiausia problema. Tačiau, jo teigimu, darbo grupė jau yra sulaukusi siūlymų dėl tokios arenos statybos. Siekiama, jog didžioji dalis lėšų sporto arenos statybai būtų skirta iš privataus sektoriaus.

Premjeras A.Brazauskas rugpjūčio pabaigoje šios darbo grupės vadovu paskyrė vidaus reikalų ministrą Juozą Bernatonį, grupėje taip pat yra premjero patarėjas Algirdas Vapšys, Kauno meras Giedrius Donatas Ašmys, Vilniaus meras Artūras Zuokas, Šiaurės Europos krepšinio lygos (NEBL) komisaras Šarūnas Marčiulionis, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Vytas Nėnius, finansų viceministras Vitas Vasiliauskas, Vyriausybės kanceliarijos Švietimo, mokslo ir kultūros skyriaus vedėjas Linas Vingelis.

Paraišką dėl teisės rengti Europos krepšinio čempionatą organizatoriams ketinama įteikti 2003 metų pavasarį arba rudenį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją