Po pirmojo rato šie visi miestai atkrito ir liko trys: pirmiausiai buvo eliminuotas Zalzburgas Austrijoje. O naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Gvatemaloje Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques`as Rogge paskelbė, kad žiemos olimpiada vyks Rusijoje, prie Juodosios jūros. Sočio miestas nugalėjo Pietų Korėjos Pyeongchangą.

Tokį atsakymą mieste išstatytuose ekranuose pamatę tūkstančiai Sočio gyventojų klykė iš džiaugsmo. „Buvau pamiršęs, ką reiškia būti laimingu. Galėčiau apsiverkti“, – džiūgavo Zaguiras Sadigovas, kartu su minia šventęs aikštėje, kur vyko koncertas. Pradėję švęsti po pietų, Sočio gyventojai atsakymo laukė 8 valandas.

O atsakymas iš Gvatemalos atskriejo apie pusę keturių ryto. Sočio Teatro aikštę nušvietė fejerverkų liepsnos. Tikėdamasi, jog nugalės, Sočio valdžia paskelbė ketvirtadienį nedarbo diena.

Tačiau miestui dar daug reiks padirbėti – norint tinkamai pasiruošti žiemos olimpinėms žaidynėms, reikia intensyvaus 7 metų darbo. Atkarpa ant Juodosios jūros kranto bus paversta olimpiniu kompleksu. Sočio bedarbiai džiaugiasi, kad pagaliau turės darbo.

Tuo metu Austrijoje, Zalzburge, sužinojusi olimpinio komiteto sprendimą minia keletą minučių švilpė.

Aukšti šalies asmenys teigė, kad Zalzburgo kandidatūra buvusi ideali, tačiau pabrėžė, kad šis miestas neturėjo jokių šansų, jei olimpinio komiteto sprendimas buvo paremtas politiniais motyvais ir tarptautine įtaka.

Pyeongchange, Pietų Korėjoje, jau aušo ketvirtadienio rytas, kai priešais miesto rotušę susirinkusi minia sužinojo, jog nesulauks 2014 m. žiemos olimpiados. Apniukęs dangus veikė ir žmonių nuotaikas – pietų korėjiečiai tylėjo, vos vienas kitas iškėlė į viršų vėliavėles „Pyeongchangas 2014“.

Šis miestas prieš ketverius metus mėgino laimę rengti 2010 m. žiemos olimpines žaidynes, tačiau tą kartą nusileido Vankuveriui. Šiais metais Pietų Korėja manė, kad pasiseks. Tačiau beveik 200 km į Šiaurės rytus nuo sostinės Seulo nutolęs 46 tūkst. gyventojų turintis Pyeongchangas ir vėl pralaimėjo. Tad dabar net nežino, ar verta mėginti laimę 2018 m. žaidynėms.