LFF Licencijavimo skyriaus pranešime teigiama, kad "Kaunas" iki šiol nepateikė A.Zigmantovičiaus LFF "A" lygio arba UEFA "A" lygio trenerio licencijos, todėl reikalauja iki liepos 6 dienos (šeštadienio) pateikti šią licenciją, jei tokią baltarusis turi, arba kito vyriausiojo trenerio, turinčio reikiamą kvalifikaciją, licenciją.

Panaši situacija ir su "Ekrano" vyriausiuoju treneriu Dariumi Butkumi. Tiesa, LFF Licencijavimo skyrius reikalauja Panevėžio klubo oficialiai paskelbti, kas užims vyriausiojo trenerio poziciją klube, kartu pranešant, kad D.Butkus nėra "Ekrano" komandos vyriausiasis treneris, kaip buvo skelbta anksčiau.

Abu klubai yra perspėjami, jog nepateikus informacijos ir toliau nesilaikant LFF futbolo klubų licencijavimo taisyklių nuostatų, klubai gali būti svarstomi Licencijavimo komitete.

Pastaruoju metu Lietuvoje tapo įprasta, jog komandoms vadovauja treneriai, neturintys reikiamos licencijos. Dėl šios priežasties oficialiuose dokumentuose vyriausiaisiais treneriais nurodomi kiti asmenys. Taip šiuo metu yra Vilniaus "Vėtroje", kur komandai vadovaujantis Donatas Vencevičius oficialiai yra klubo sporto direktorius.

Anksčiau tokių problemų turėjo ir "Vilniaus", "Šiaulių" ir "Šilutės" klubai, tačiau dabar jiems jau vadovauja tie asmenys, kurie ir nurodyti oficialiuose dokumentuose.

"LFF Licencijavimo skyriaus tikslas yra toks, kad klubams realiai vadovautų tie asmenys, kurie ir yra nurodyti oficialioje dokumentacijoje, - EuroFootball.lt teigė LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis. - Tai, kad kai kurie klubai bando elgtis ne pagal taisykles, yra problema, tačiau visada į tai stengiamės reaguoti, klubai būna įspėjami."

L.Zibolio teigimu, situacija gali pasitaisyti nuo kito sezono, kai įsigalios naujos licencijavimo taisyklės. Pagal jas jau du komandos treneriai privalės turėti UEFA licencijas: vyriausiasis treneris privalės turėti UEFA "A" lygio licenciją, o trenerio asistentas - "B" lygio.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją