"Kaunas" 1 - 1 "Žalgiris"

(Pirmos rungtynės 9-1, bendras rezultatas 10-2)

45' [0 - 1] Nikolaj Misiuk

88' [1 - 1] Artūras Rimkevičius (11m.)

87' Bertrand Ngapounou ("Žalgiris") pašalintas iš aikštės

"Kaunas": Malinauskas; V.Andriuškevičius, Radžius (57' Bajrami), K.Vasiliauskas (78' Bendinskas), Činikas; V.Birškys (63' J.Juozaitis), Kšanavičius, Strakhanovic, T.Vyšniauskas, Barevičius; Rimkevičius

"Žalgiris": Šetkus (74' Surgautas); Dubina, Ngapounou, Lukoševičius, Aleksa; Choruži, A.Steško (7' A.Veikutis), Miliškevičius, Lipskis (65' Remėza); Romašovas, Misiuk

Po prieš porą savaičių pralaimėtų Baltijos futbolo lygos rungtynių „Kaunui“ 9-1 „Žalgiris“ neturėjo realių šansų prasimušti į kitą etapą, taigi vilniečiai galėjo kovoti tik dėl garbės ir revanšo.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Kaunas“ nutarė leisti kiek atsipūsti pagrindiniams savo žaidėjams: „Žalgiryje“ nežaidė Igoris Steško, Igoris Morinas, Eimantas Poderis ir keli kiti pagrindinės sudėties žaidėjai, tuo tarpu „Kaunas“ leido rungtyniauti žaidėjams, kurių kai kurie stadione susirinkę žiūrovai nebuvo matę žaidžiančių apskritai – Vytautui Birškiui, Karoliui Vasiliauskui, Vytautui Andriuškevičiui.

Mačo pradžioje tvirtos iniciatyvos neturėjo nei viena pusė, abi maždaug po vienodai laiko kontroliavo kamuolį, rezgė atakas. Viskas vyko tarsi bangomis: „Kaunui“ surengus įsimintinesnę ataką, „Žalgiris“ atsakydavo išpuoliu prie kauniečių vartų ir atvirkščiai.

Sužaidus kiek daugiau nei 5 minutes „Kauno“ puolėjas A.Rimkevičius gavo progą smūgiuoti iš dešinės, bet jo smūgis į artimąjį vartų kampą buvo netikslus. „Žalgiris“ atsakė taip pat nesėkmingu A.Lipskio smūgiu į vartus.

Apie 15 – ą minutę A.Miliškevičius gan pavojingai smūgiavo į vartus, o M.Malinauskas pirštų galais išmušė kamuolį už galinės linijos.

Kėlinio viduryje nesėkmingai sužaidus „Žalgirio“ vartininkui E.Šetkui kilo chaosas baudos aikštelėje ir A.Rimkevičius gavo progą pasižymėti, tačiau kamuolys prašvilpė pro vartus.

Netrukus po pražangos prieš vieną iš Vilniaus komandos futbolininkų, „Žalgiriui“ buvo suteikta galimybė pakelti kamuolį iš kairės pusės. E.Lukoševičiui pakėlus kamuolį, galėjo pasižymėti A.Miliškevičius, bet iki kamuolio jam pritrūko kelių centimetrų.

Kėliniui einant į pabaigą, teritorinę persvarą perėmė „Kaunas“. Apie 35 – ą minutę pasižymėti galėjo A.Kšanavičiaus, ryšėjęs kapitono raištį. Grėsmingą smūgį į vartus atrėmė E.Šetkus. Netrukus tas pats A.Kšanavičius pabandė laimę iš kiek arčiau, bet „Žalgirio“ vartininkas vėl sužaidė užtikrintai ir rezultatas liko nepasikeitęs.

Prieš pat pertrauką, „Žalgiris“ išsiveržė į priekį. Staigios kontratakos metu vilniečiai atsidūrė 2 prieš 1 su nepatyrusiu K.Vasiliausku. A.Romašovas perdavė kamuolį į kairę N.Misiukui, kuris nepadarė klaidos ir stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį artimąjį vartų kampą.

Per teisėjo pridėtą laiką „Kaunas“ pakėlė kampinį, M.Činikas mušė galva ir kamuolys grėsmingai nuo žemės prašoko virš vartų.

Prasidėjus antrajam kėliniui reikėjo laukti atsakomųjų „Kauno“ veiksmų, tačiau „Žalgiris“ gynėsi sėkmingai ir kauniečiams sunkiai sekėsi kurtis progas.

Sužaidus apie 10 minučių antrajame kėlinyje „Žalgiris“ galėjo pasižymėti antrą kartą, kai vienos kontratakos metu po skersuoto iš kairės kamuolio „Žalgirio“ legionierius A.Romašovas smūgiavo griūdamas per save, tačiau smūgį atrėmė „Kauno“ vartų sargas M.Malinauskas.

„Kaunas“ pakeisti rezultatą savo naudai bandė ilgai valdydamas kamuolį ir regzdamas pozicines atakas, bet šimtaprocentinių progų nebuvo sukurta. Tuo tarpu „Žalgiris“ rengė kontratakas. „Kauno“ komandoje iniciatyvos ėmėsi A.Kšanavičius ir O.Strakhanovičius, žaidę veržliai, sukūrė kelis gan pavojingus epizodus, bet įvartis nebuvo pasiektas.

Rungtynėms visai priartėjus prie pabaigos A.Romašovas įmušė įvartį, bet teisėjas įvarčio neįskaitė, užfiksavęs pražangą prieš tai.

Einant paskutinėms rungtynių minutėms „Kauno“ žaidėjas Tomas Vyšniauskas uždirbo 11 metrų baudinį, kai išprovokavo pražangą baudos aikštelėje. Realizuoti baudinį ėmėsi A.Rimkevičius, kuris ramiai išlygino rezultatą.

Prieš tai aikštelėje kilo neramumai. A.Rimkevičiui dar ruošiantis atlikti smūgį, B.Ngapanou įžeidė arbitrą ir už tai jam buvo parodyta antra geltona kortelė, reiškusi, kad kamerūniečio pasirodymas aikštėje baigtas. Žaidėjas puolė aiškintis prie arbitro, bet „Kauno“ kapitonas A.Kšanavičius tarsi apsiėmė teisėjo „advokato“ pareigas ir puolė ginti arbitro. Kilo susistumdymas, į kovą įtraukęs nemažai abiejų komandų narių. Viskas išsisprendė gan ramiai, niekas griežčiau nebuvo nubaustas, bet B.Ngapanou vis tiek turėjo apleisti aikštelę.

Rungtynės ir baigėsi tokiu pat rezultatu – 1-1. Toks rezultatas reiškė, kad „Žalgiriui“ Baltijos futbolo lygos sezonas baigtas, o „Kaunas“ keliauja į pusfinalį. Ten kauniečiams iššūkį mes „Ventspils“ ir „Vėtros“ dvikovos nugalėtojas.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją