Paragvajus, kuris atidarymo rungtynėse 5-0 sutriuškino Kolumbiją, susitiko su JAV rinktine, pirmosiose varžybose 4-1 nusileidusia Argentinos ekipai. Mačą aktyviau pradėjo amerikiečiai, bet Sachos Kjelstano ir puolėjo Eddie Johnsono smūgiai buvo kiek netikslūs. Tuo tarpu Paragvajus irgi nesnaudė ir po Dario Verono smūgio galva kamuolys atsimušė į virpstą.

Sužaidus lygiai pusvalandį žiūrovai išvydo pirmąjį rungtynių įvartį, kai po Jonathano Santana perdavimo puikiai spurtavęs Edgaras Barreto permetė kamuolį per JAV vartininką Kasey Kellerį ir pasiuntė jį į vartus.

Amerikiečiams po dešimties minučių pavyko išlyginti rezultatą, kai po Ricardo Clarko pažeme atlikto smūgio iš už baudos aikštelės prieigų kamuolys nekliudė nei vienos varžovo kojos ir įskriejo į vartų tinklą.

Antrasis kėlinys Paragvajui prasidėjo nesėkmingai, kadangi 56-ąją minutę raumenį pasitempęs pagrindinis vartininkas Justo Villaras buvo priverstas palikti aikštelę, o jo vietą užėmė Aldo Bobadillia. Vis dėlto komanda nepasimetė ir po trisdešimties sekundžių vėl išsiveržė į priekį, kai tiksliai smūgiavo Oskaras Cardozo.

Po keitimo pasirodęs JAV žaidėjas Benas Olsenas tučtuojau įsijungė į kovą ir praėjus trims minutėms nuo savo pasirodymo galingu smūgiu sudrebino Paragvajaus vartų skersinį. Per paskutines dešimt minučių amerikiečiai metė visas pajėgas į puolimą ir A.Bobadilla turėjo tris kartus gelbėti Paragvajų, kai atmušė tolimą R.Clarko smūgį bei Tayloro Twellmano ir E.Johnsono smūgius galva.

„Neįmuši tu-įmuša tau“. Šią auksinę futbolo taisyklę JAV futbolininkams priminė Paragvajaus saugas Salvadoras Cabanasas, po kurio baudos smūgio kamuolys atsidūrė vartuose. Tai buvo jau trečiasis jo taiklus smūgis turnyre.

Kitose rungtynėse viena prieš kitą stojo gerą formą demonstruojanti Argentina ir revanšo po pažeminamo pralaimėjimo siekianti Kolumbija. Rungtynes puikiai pradėjo Kolumbijos ekipa, kuri po 10-ies minučių pirmavo rezultatu 1-0, kai po Davido Ferreiro perdavimo nuošalės išvengęs Edixonas Perea nuginklavo argentiniečių vartų sargą Roberto Abbondanzieri.

Tačiau sužvėrėję kolumbiečių žaidėjai Luisas Amaranto Perea ir Javieras Arizala buvo nubausti geltonomis kortelėmis, kurių pasėkoje Argentinos puolėjas Lionelis Messi buvo pargriautas baudos aikštelėje ir arbitras paskyrė ginčitiną 11 metrų baudinį.

Prie žymos stojęs pirmosiose rungtynėse prieš JAV du įvarčius pelnęs Hernanas Crespo nepaliko jokių šansų vartininkui Migueliui Claero. Bet atlikdamas smūgį „Inter“ puolėjas pasitempė raumenį ir iš karto buvo pakeistas Diego Milito.

34-ąją minutę po Javiero Zanetti pakelto kamuolio į baudos aikštelę visų aukščiausiai iššoko atakuojantis Argentinos saugas Juanas Romanas Riquelme, kuris tiksliu smūgiu išvedė komandą į priekį. Pirmojo kėlinio pabaigoje jis fantastišku baudos smūgiu padvigubino Argentinos pranašumą.

Kolumbija dar nesiruošė nuleisti rankų ir antrajam kėlinyje likus žaisti 15 minučių Jaime Castrillonas dvikovoje „antrajame aukšte“ nugalėjo Roberto Ayala ir tiksliu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į tinklą. Įsijautę kolumbiečiai mačą turėjo baigti rugntynes 10-yje, kai raudoną kortelę gavo Fabianas Vargas. Kiekybine persvara iš karto pasinaudojo argentiniečiai ir D.Milito padėjo tašką šiame mače.

Po pasibaigusių antrųjų rungtynių C grupėje - dvivaldystė. Paragvajus užima 1-ąją vietą ir dėl geresnio įvarčių santykio lenkia Argentiną, tačiau šios dvi komandos jau išsikovojo kelialapį į tolimesnį varžybų etapą. Trečioje vietoje žengia JAV, kuri taip pat dėl geresnio įvarčių santykio lenkia paskutinėje pozicijoje išliekančią Kolumbiją.

Paskutinėse C grupės rungtynėse dėl pirmos vietos susikaus lyderiai Argentina ir Paragvajus, o Kolumbijos ir JAV mače paaiškės trečiąją vietą užėmusi rinktinė.

C grupės rezultatai:

JAV 1 -3 Paragvajus

30‘ [0 – 1] Edgar Barreto

40‘ [1 – 1] Ricardo Clark

56‘ [1 – 2] Oscar Cardozo

90‘+3 [1 – 3] Salvador Cabanas

Argentina 4 – 2 Kolumbija

10‘ [0 – 1] Edixon Perea

20‘ [1 – 1] Hernan Crespo

34‘ [2 – 1] Juan Roman Riquelme

45‘+1 [3 – 1] Juan Roman Riquelme

73‘ [3 – 2] Jaime Castrillon

90‘+2 [4 – 2] Diego Milito

90‘+1 Fabian Vargas (Kolumbija) pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė:

1.Paragvajus22008-16
2.Argentina22008-36
3.JAV20022-70
4.Kolumbija20022-90

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją