Stebint 52-iejų tūkstančių žiūrovų čempionų titulą ginanti Brazilijos rinktinė, kuri pirmajame mače 2-0 nusileido Meksikai, susitiko su Čilės vienuolike.

Nuo pat rungtynių pradžios brazilai perėmė iniciatyvą į savo rankas, bet varžovų gynybos jiems įveikti nepavykdavo. 36-ąją minutę po saugo Gilberto perdavimo iš kairiojo krašto Čilės vartininkas Claudio Bravo ramiai sugavo kamuolį, bet teisėjas paskyrė ginčytiną 11 metrų baudinį, kadangi įžvelgė priešininko stūmimą į nugarą.

Prie atžymos stojo Madrido „Real“ klubo puolėjas Robinho, kuris nestipriu, bet tiksliu smūgiu pažeme į dešinįjį apatinį vartų kampą pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po pertraukos Čilės futbolininkai į aikštę išbėgo kovingai nusiteikę, ir po komandos lyderio Humberto Suazo baudos smūgio kamuolys prašvilpė greta vartų. Vėliau tas pats H.Suazo privertė paprakaituoti brazilų gynėjus, kurie net trise išmušė kamuolį nuo vartų linijos.

Jorge Valdivia išvaistė dar vieną puikią progą, kai mušė pro šalį vos iš kelių metrų. Tuo puikiai pasinaudojo Brazilija ir 84-ąją minutę, po Maskvos CSKA puolėjo Vagnerio Love`o perdavimo Robinho permetė kamuolį per Čilės vartų sargą C.Bravo.

Čilės futbolininkai visiškai prarado viltį šiose rungtynėse, ir po trijų minučių vinį į čiliečių karstą „įkalė“ tas pats Robinho, kuris gavo kamuolį maždaug 40 metrų nuo vartų, išmaudė du gynėjus ir iš už baudos aikštelės prieigų smūgiavo tiksliai į dešinįjį apatinį vartų kampą.

Kitose rungtynėse Meksika, kuri pirmose rungtynėse gan netikėtai palaužė brazilus, surėmė ginklus su Ekvadoru, kuris išleido pergalę iš rankų pirmame mače su Čile.

Sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių meksikiečiai išsiveržė į priekį. Ispanijos „Primera“ lygos „Barcelona“ klubo gynėjas Rafaelis Marquezas prisijungęs prie komandos atakos atidavė perdavimą Nery Castillo, kuris pasinaudojęs gynėjo Ivano Hurtado ir vartininko Cristiano Moros dvejojimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Ekvadoras, kuris per paskutinias 14 rungtynių su Meksika laimėjo vos vienerias, turėjo progų, bet trūkdavo šiek tiek tikslumo. 34-ąją minutę po puikaus Oscaro Bagui spurto šalia virpsto pramušė Christianas Benitezas, o dar po keturių minučių „Reading“ ekipos gynėjas Ulisesas De la Cruzas turėjo puikų šansą, tačiau arbitras užfiksavo nuošalę.

Antrajame kėlinyje Meksika iš karto galėjo padvigubinti rezultatą, bet po Fernando Arce smūgio kamuolį nuo vartų linijos išmušė I.Hurtado. Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių po keitimo pasirodęs Cuauhtemocas Blanco iš dešiniojo krašto pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę ir griūdamas kamuolį galva į vartus nukreipė Omaras Bravo.

Po penkių minučių Ekvadorui pavyko sušvelninti rezultatą, kai iš 20 metrų tiksliai mušė Edisonas Mendezas.

Po antrųjų rungtynių B grupėje 6 taškus turinti Meksika jau iškovojo kelialapį į turnyro ketvirtfinalį, antroje vietoje su 3 taškais yra Brazilija, kuri dėl geresnio įvarčių santykio lenkia tiek pat taškų turinčią Čilę, o Ekvadorui, neturinčiam nei vieno taško, paskutinės varžybos bus tik garbės reikalas.

Paskutinės B grupės rungtynės įvyks liepos 5-ąją dieną, kai vienas prieš kitą stos Brazilija ir Ekvadoras, o Čilė bandys sustabdyti puikiai rungtyniaujančią Meksiką.

Į ketvirtfinalį pateks dvi geriausios A, B ir C grupių ekipos, o taip pat dvi geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės. Copa America turnyro finalas įvyks liepos 15-ąją dieną Marakaibos mieste.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją