Pirmąsias A grupės rungtynes žaidė Urugvajaus ir Peru rinktinės.

Prieš turnyrą abi ekipos buvo laikomos grupės favoritėmis, tad jų tarpusavio akistatos rezultatas, futbolo specialistų nuomone, turėjo būti lemiamas turnyrinės lentelės padėčiai.

Tačiau didelės intrigos mače nebuvo sulaukta ir favoritų dvikova baigėsi triuškinančia Peru pergale 3:0.

27-ąją minutę Miguelio Angelo Villaltos galva pelnytas įvartis išvedė Peru rinktinę į priekį.

69-ąją minutę vienas aktyviausių po keitimo aikštėje pasirodžiusių Peru futbolininkų Juanas Carlosas Marino fantastišku tolimu smūgiu į artimą viršutinį vartų kampą sugebėjo rezultatą padvigubinti.

Po šio smūgio Urugvajus atsitiesti jau nesugebėjo. Oscaro Washingtono Tabarezo auklėtiniai ir toliau nesugebėjo primesti savojo žaidimo, o blaškymasis varžovų aikštės pusėje baigėsi dar viena apmaudžia klaida gynyboje. 88-ąją minutę po eilinės kontratakos Andresas Mendoza atliko rezultatyvų perdavimą Jose Paolo Guerrero, o šiam beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus - 3:0.

Po šios pergalės beveik neabejojama, kad Peru rinktinė jau užsitikrino vietą varžybų ketvirtfinalyje. Likusios A grupės ekipos - Bolivija ir šeimininkė Venesuela - antradienį sužaidė lygiosiomis 2:2 ir vargu ar sugebės sudaryti šioms komandoms konkurenciją.

Venesuela mače su Bolivija du kartus pirmavo, tačiau varžovams abu sykius pavyko rezultatą išlyginti ir susitikimas pasibaigė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.

Peru – Urugvajus 3:0 (1:0) Rungtynes stebėjo 23 tūkst. žiūrovų.

27’ Miguel Angel Villalta (1:0)

69‘ Juan Carlos Marino (2:0)

88‘ Jose Paolo Guerrero (3:0)

Venesuela – Bolivija 2:2 (1:1) Rungtynes stebėjo 40 tūkst. žiūrovų.

20’ Giancarlo Maldonado (1:0)

38’ Jaime Moreno (1:1)

55’ Ricardo Paez (2:1)

83’ Juan Carlos Arce (2:2)

Turnyro B grupėje varžosi Brazilijos, Meksikos, Ekvadoro ir Čilės rinktinės, o C grupėje dalyvauja Paragvajus, Kolumbija, Argentina ir JAV.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją