Pralaimėję Vengrijai, lietuviai prarado galimybę kovoti dėl kelialapio į Pekino olimpines žaidynes. Lietuvos rankinio federacijos viceprezidentas Vidas Mikalauskas tikina, kad nesitikėjo tokio trenerio sprendimo.

„Man buvo staigmena, bet prisiminus tai, kad buvo sutarta užbaigti šį olimpinį ciklą, galbūt tas jo apsiprendimas logiškas. Juolab kad mes nesugebėjome įvykdyti federacijos keltų sąlygų“, – „Žinių radijui“ sakė V. Mikalauskas.

Lietuvos rankinio federacijos viceprezidentas pripažino, kad pamainos M. Astrauskui kol kas neturi.

„Jis yra vienas iš perspektyviausių trenerių. Dirbdamas tokiomis sąlygomis, jis pasiekė gana neblogą rezultatą. Aš manau, kad jis turėtų sugrįžti“, – kalbėjo V. Mikalauskas.

Treneris į rinktinės stovyklas ir varžybas vykdavo už savo pinigus. Tai buvo viena iš pagrindinių atsistatydinimo priežasčių.

„Federacija iš tikrųjų turi didelių finansinių sunkumų. Kada mes priėmėme sprendimą neapmokėti žaidėjų kelionių išlaidų, nusprendėme ir treneriui taikyti tą pačią nuostatą. Aišku, tai nėra normalus dalykas, bet šiandien tokia situacija, kad niekaip mes nesugebame likviduoti įsiskolinimo, dėl to tokie ir buvo priimti sprendimai. Mes priėmėme sprendimą mažinti skaičių jaunimo komandų, dalyvaujančių atrankos varžybose. Šiokia tokia ekonomija bus. Patvirtinome, kad nacionalinės rinktinės turi dalyvauti, ir geresnėmis sąlygomis nei dabar“, – sakė V. Mikalauskas.