Pirmąsias rungtynes prieš savaitę Kaune lietuviai pralaimėjo 23:28 (11:15).

Šeštadienį Lietuvos rinktinei, kurią treniruoja Miglius Astrauskas ir Artūras Juškėnas, 7 įvarčius pelnė Valdas Novickis, po 4 - Nerijus Atajevas, Augustas Strazdas ir Tomas Kraucevičius, po 3 - Remigijus Čepulis ir Dalius Rasikevičius, po 2 - Julius Marcinkevičius ir Modestas Bakaitis, 1 - Svajūnas Kairis.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato finaliniame etape dalyvavo vienintelį kartą - 1998 metais Italijoje (užimta devintoji vieta).

Vengrijos komanda 2004 metais Atėnų olimpinėse žaidynėse užėmė ketvirtąją vietą.

Latvijos rinktinė du kartus - 30:31 ir 26:33 - nusileido Čekijos komandai ir taip pat nepateko į Europos čempionatą.

Šeštadienį kelialapius į Senojo žemyno pirmenybes, be vengrų ir čekų, iškovojo lenkai, slovakai ir slovėnai. 2008 metų sausio 17-27 dienomis Norvegijoje vyksiančiame Europos čempionate dalyvaus 16 komandų. Į Senojo žemyno pirmenybes be atrankos pateko nugalėtojos titulą ginsianti Prancūzija, varžybų šeimininkė Norvegija ir 2006 metų Europos pirmenybėse 2-6 vietas užėmusios Ispanijos, Danijos, Kroatijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją