Belgrado centre, kaip ir po ketvirtfinalio bei pusfinalio rungtynių, prasidėjo tikras karnavalas - į gatves išėjo per 100 tūkst. žmonių. Į dangų buvo iššauta tūkstančiai saliutų ir petardų.

Daugelis aistruolių išsidažė veidus nacionalinėmis spalvomis, dainavo ir mojavo vėliavomis. Gatvėse eismas buvo sustabdytas, o mašinas palikę vairuotojai prisijungdavo prie minios.

Reikšdami savo nuomonę, žmonės pažymėdavo, kad pergalės krepšinyje padeda užmiršti šalies ekonomines problemas.

Triukšmingas šventimas Jugoslavijoje truko iki ryto, tačiau neapsieita be aukų.

Patys aršiausi krepšinio fanai nusiaubė parduotuves, daužė langus ir vitrinas, apšvietimo lempas ir automobilius, todėl policijai teko panaudoti jėgą.

Iš viso buvo sulaikyti 77 asmenys, iš kurių 66 apkaltinti viešosios tvarkos pažeidimais.

Sužeisti 32 krepšinio aistruoliai, o vienas pateko į ligoninę sunkios būklės.

Jugoslavų sėkmė buvo švenčiama ne tik tėvynėje.

Sekmadienio naktį po žinios apie pergalę Štutgarto gatvėmis pravažiavo triukšminga 150 automobilių kolona, o apie 200 jugoslavų vienoje iš miesto aikščių šventė iki ryto. Kiek mažesnės šventės įvyko Brėmene ir Berlyne, kur dangų taip pat nušvietė fejerverkai čempionų garbei.

"Tai buvo didingas mačas prieš didingą komandą. Mano krepšininkai žaidė su didesniu pasiaukojimu ir įrodė, kad yra labai patyrę. Nuo pat NBA krepšininkų dalyvavimo pasaulio čempionatuose pradžios Jugoslavija kiekvienąkart patvirtina savo klasę ir vertę", - sakė po rungtynių jugoslavų treneris Svetislavas Pešičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją