Lietuvės penkiose rungtyse pelnė 3668 taškus.

Europos čempionių titulą iškovojo Didžiosios Britanijos penkiakovininkės, surinkusios 5172 taškus. Sidabro medalius pelnė Rusijos komanda (5136 tšk.), o bronza atiteko Vengrijos atstovėms (5128 tšk.).

Varžybose dalyvavo devynios komandos.

Po trijų rungčių (šaudymo, fechtavimosi ir plaukimo) šeštoje pozicijoje buvusioms lietuvėms itin nesėkmingai susiklostė jojimo rungtis. L.Asadauskaitei nepavyko per nustatytą laiką įveikti distancijos, o balnakilpėse įsipainiojusi G.Sikorskytė nukrito nuo žirgo, todėl mūsiškės negavo nė taško. “Bėgimo rungtyje mūsų merginos labai stiprios, galėjome kabintis į medalius. Apmaudu”, - antradienį sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pasibaigęs Europos čempionatas penkiakovininkams paliko dvejopus jausmus. Rinktinės lyderiai Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas nesugebėjo patekti net į finalą, tačiau vyrų varžybose kelialapį į Pekino olimpiadą pelnė dažnai tituluotų kolegų šešėlyje likdavęs kaunietis Tadas Žemaitis. Be to, Lietuvos vyrų rinktinė (E.Krungolcas, T.Žemaitis ir Justinas Kinderis) iškovojo sidabro medalius estafetės varžybose.

“Vertinti galima ir gerai, ir blogai. Mūsų asams Zadneprovskiui ir Krungolcui nepasisekė, bet įspūdingai startavo Žemaitis ir estafetės komanda. Esame patenkinti ir merginų rezultatais. Joms dar trūksta patirties, bet po dvejų trejų metų pagadinsime nervus lyderėms”, - tvirtino V.Kalininas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją