„Jis kovojo anksčiau su vienu lietuviu Petru Morkevičiumi. Ta kova tada baigėsi lygiosiomis. Tai labai stiprus smūgiuotojas ir agresyvus, pavojingas kovotojas. Manau, kova bus sunki, ir vertinu tiek pat lygiai – 50 ir 50 – kiekvieną sportininką. Aišku, šiai kovai ruošėmės. Daug įdėta pastangų, daug eita, kad gautume šią kovą. Manau, turėtume laimėti, o kaip bus, kova parodys“, – „Žinių radijui“ sakė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Bušido federacijos prezidentas tikina, kad ši kova nepanaši į tą, kurioje K. Smirovas dėl titulo kovėsi su Valentinu Golubovskiu.

„Visiškai skirtinga dvikova dėl to, kad japonų kovotojas yra labai pavojingas ir jo patirtis didelė. Prieš tai jo visos kitos kovos laimėtos profesionaliame ringe nokautais, jis pasižymi labai pavojinga smūgių technika, o V. Golubovskis buvo universalesnis, gal daugiau ir eidavo imtynių, o šis gerai išmano imtynių gynybą, bet labai gerai – smūgių techniką, tiek kojomis, tiek ir rankomis“, – teigė D. Simanaitis.

Aukštą poziciją bušido reitinge užimantis K. Smirnovas jau yra tapęs Europos profesionalų shooto čempionu, pernai užėmė trečiąją vietą pasaulio „K-1 HERO’S“ elitiniame turnyre Japonijoje.