Kaip teigiama Kauno miesto Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime žiniasklaidai, rungtynių metu bus mobilizuotos policijos pajėgos stadione bei jo prieigose, miesto centre bei Senamiestyje. Patruliavimas bus sustiprintas rungtynių išvakarėse, renginio metu bei naktį, kilus neramumams, bus imamasi tikslinių priemonių.

Policijos pareigūnams viešąją tvarką ir žmonių saugumą rungtynių metu ir po jų, kaip įprasta, padės užtikrinti šaulių, policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos ir saugos tarnybos darbuotojų pajėgos.

Antradienį Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Remigijus Stukas susitiko su keturiais Italijos centrinės policijos Prevencijos skyriaus pareigūnais, su kuriais aptartos viešosios tvarkos užtikrinimo galimybės, galimos problemos, abiejų šalių pareigūnai pasikeitė savo patirtimi organizuojant darbą ir užkardant viešosios tvarkos pažeidimus tokių masinių renginių metu.

Pasak Italijos policijos pareigūnų, jie kaip stebėtojai kontroliuos Italijos komandos sirgalių elgesį, prireikus pagal savo kompetenciją ateis į pagalbą kauniečiams policininkams.

Pasak R.Stuko, maža tikimybė, kad šito gali prireikti, nes pastaruoju metu sporto sirgaliai nebekelia didelių problemų policijos pareigūnams, paklūsta jų reikalavimams, laikosi nustatytos tvarkos, švenčia linksmai ir draugiškai. Kolegos iš Italijos įsipareigojo supažindinti savo šalies sirgalius su S.Dariaus ir S.Girėno stadione galiojančia tvarka ir reikalavimais sirgaliams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją