Balandį tapęs Eurolygos pirmenybių geriausiu mėnesio žaidėju, pirmosiomis gegužės dienomis vykusiuose lemiamuose mačuose R.Šiškauskas vėl buvo „Panathinaikos“ lyderis ir tapo prestižiškiausio senojo žemyno krepšinio turnyro čempionu.

Į triumfą vedęs puikus žaidimas Eurolygos finale garantavo Ramūnui antrą pergalę iš eilės SPO:) ir DELFI organizuojamų geriausio Lietuvos mėnesio sportininko rinkimuose. Jeigu balandžio mėnesį "Baltų Pippenui" pergalę lėmė DELFI skaitytojų balsai, gegužę krepšininkui atiteko tiek balsuotojų, tiek ekspertų komisijos simpatijos.

Pirmąją vietą R.Šiškauskui skyrė 2583 iš 3593 balsavusių internautų ir net 6 iš 7 ekspertų.

Apklausos laureatu tapęs krepšininkas atsakė į kelis klausimus.

– Ramūnai, kaip jautiesi laimėjęs Eurolygą?

– Jau praėjo kiek laiko, viską, ką jaučiau, esu ne kartą išpasakojęs. Europos klubų varžybose Eurolyga yra svarbiausias turnyras. O kaip gali jaustis iškovojęs svarbią pergalę? Aišku, būni laimingas. Kitas dalykas – Eurolygos emocijos jau atslūgo. Ji, galima sakyti, jau praeitis. Dabar svarbiausia gerai pasirengti Graikijos čempionato finalui ir jį laimėti („Panathinaikos“ dėl titulo kovoja su Pirėjo „Olympiakos“, kuriam atstovauja Arvydas Macijauskas – red. past.).

– Esi laimėjęs ne tik Eurolygą. Su Lietuvos rinktine iškovojai Europos čempiono titulą, buvai olimpinių žaidynių prizininkas. Kuri iš šių pergalių tau brangiausia?

– Ir po pergalių su Lietuvos rinktine, ir po sėkmės Eurolygoje džiaugsmas buvo didelis. Visos pergalės brangios, negalėčiau išskirti kurios nors vienos.

– Artėja Europos krepšinio čempionatas Ispanijoje, kuriame turbūt rungtyniausi vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius. Ką prognozuotum mūsų šalies komandai?

– Dabar dar anksti apie tai galvoti. Visą dėmesį esu nukreipęs į Graikijos čempionato finalą. Po sezono norėtųsi šiek tiek pailsėti. O paskui, jei viskas bus gerai, prisidėsiu prie rinktinės.

Antroji vieta SPO:) ir DELFI rinkimuose atiteko imtynininkui Mindaugui Ežerskiui už pergalę turnyre Minske, kur jis finale įveikė olimpinių žaidynių prizininką baltarusį Viačeslavą Makareną. Mindaugui antrą vietą skyrė vienintelis už R.Šiškauską nebalsavęs ekspertas ir DELFI skaitytojai (312 balsų).

Likusias vietas nulėmė internautų balsai. 293 geriausia mėnesio sportininke rinko pasaulio taurės etapą laimėjusią dviratininkę Editą Pučinskaitę, 232 - Europos automobilių kroso čempionato III etapą laimėjusį Nerijų Naujokaitį, o 173 skaitytojų simpatijos atiteko sambo imtynininkui Ernestui Rachmangulovui, kuris Rygoje vykusiame Europos jaunių čempionate iškovojo aukso medalį.

Vienintelis ekspertas Rimas Kurtinaitis šį kartą susilaikė.

Gegužės mėnesio rinkimų rezultatai:

DELFI apklausaEkspertaiIš viso
Ramūnas ŠIŠKAUSKAS5 tšk.6 tšk.11 tšk.
Mindaugas EŽERSKIS3 tšk.1 tšk.4 tšk.
Edita PUČINSKAITĖ2 tšk.0 tšk.2 tšk.
Nerijus NAUJOKAITIS1 tšk.0 tšk.1 tšk.
Ernestas RACHMANGULOVAS0 tšk.0 tšk.0 tšk.

Kiekvieną mėnesį geriausią Lietuvos mėnesio sportininką renka aštuoni ekspertai ir DELFI apklausos dalyviai. Pirmąją vietą DELFI apklausoje užėmęs atletas gauna penkis taškus, antrąją – trys, trečiąją – du, ketvirtąją - vieną. Eksperto balso vertė – vienas taškas. Daugiausiai taškų surinkęs pretendentas tampa rinkimų laureatu. Jei du pretendentai surenka vienodą taškų skaičių, nugalėtoju tampa daugiau balsų DELFI apklausoje surinkęs sportininkas.

SPO:) ekspertų komisijos nariai: olimpiniai čempionai Rimas Kurtinaitis ir Gintautas Umaras, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Kauno S.Neries vidurinės mokyklos direktorius Vladas Janiūnas, Lietuvos kūno kultūros akademijos senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentė Laima Janušonytė ir SPO:) ir „Sporto“ vyriausiasis redaktorius Artūras Gimžauskas.