Ada Urbonaitė ir Laimonas Niūniava iš Senojo žemyno pirmenybių parsivežė vicečempionų titulus. Bronzos apdovanojimą laimėjo Arnoldas Šarkis, Audrius Narkevičius, Rytis Bublevičius. Kristina Kacevičiūtė pasipuošė 2 bronzos medaliais – fuku-go ir kumitė rungtyse. K. Kacevičiūtei nepavyko apginti Europos čempionės titulo fuku-go rungtyje.

„Džiugina ne tik medalių skaičius – Europos sportininkų kontekste lietuvių potencialas didelis. Jie pajėgūs kovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų, ką jau ne kartą įrodė“ - antradienį žurnalistams sakė Giedrius Dranevičius, Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas. Anot jo, džiugina ne medalių spalva, o gausa.

Pasak G. Dranevičiaus, K. Kacevičiūtei geriau pasirodyti fuku-go rungtyje pritrūko tik teisėjų objektyvumo. Apie abejotiną kai kurių teisėjų darbą kalbėjo ne tik jis, bet ir patys sportininkai.

G. Dranevičius tapo pirmu lietuviu, po teisėjų kvalifikacijos kursų atrinktu teisėjauti svarbiausiose senojo žemyno varžybose.

Čempionate dalyvavo apie 240 sportininkų iš 19 Europos šalių. Dėl per mažo čempionate dalyvavusių sportininkų skaičiaus medalininkai premijų negaus.

2008 m. spalį pasaulio čempionatas vyks Vilniuje. Čia laukiama dalyvių iš 40-50 šalių. Lietuvoje jau yra vykęs Europos čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją