„Esu labai labai patenkintas, tai labai svarbi „pole“ pozicija. Kvalifikacijos metu visko vyko tiek daug. Mes tikėjomės lietaus, jis prasidėjo, tačiau buvo labai lengvas, truko tik vieną ratą“, - po kvalifikacijos kalbėjo F. Alonso.

„Formulės-1“ čempionas tvirtino, kad galėjo važiuoti dar greičiau, tačiau pergalingo bandymo metu jam sukliudė „Williams“ pilotas Nico Rosbergas.

„Užtrukau už lėtesnių varžovų, tačiau negali tikėtis, kad per visą kvalifikaciją tau niekas nesutrukdys“, - teigė ispanas.

„Be abejo, manau, kad Nico šiek tiek nepasisekė, nes išvažiavęs iš boksų jis apvažiavo labai gerą apšilimo ratą ir suspėjo kirsti finišo liniją sekunde anksčiau (nei baigėsi kvalifikacija – red. past.), tačiau to neužteko, kad jis manęs neužlaikytų paskutiniuosiuose posūkiuose. Čia labai sunku įveikti ratą nieko netrukdomam“, - paaiškino lenktynininkas.

„Pole“ poziciją pelnęs F. Alonso neslėpė, kad rytoj taikysis nugalėti lenktynėse, tačiau kartu ir pripažino, jog pirmoji starto vieta – dar ne viskas, ir daug ką lems kiek ilgai sportininkai sugebės išlikti trasoje iki pirmųjų sustojimų techninio aptarnavimo zonoje.

„Manau, kad visas savaitgalis mums iki šiol klostėsi gana gerai. Iš ryto šlapioje trasoje bolidas atrodė gana pajėgiai, ir mes buvome priekyje. Kvalifikacija taip pat pavyko gerai. Pelnyti „pole“ poziciją Monake kaip ir pernai yra labai labai svarbu. Pelnyti pirmąją „pole“ poziciją „McLaren Mercedes“ yra ypatinga. Esu labai patenkintas“, - teigė „McLaren“ lenktynininkas.

„Manau, kad Monakas yra ypatingas – labai svarbu pelnyti „pole“ poziciją, tačiau taip pat svarbu kaip įmanoma ilgiau išlikti trasoje (iki pirmojo sustojimo – red. past.). Rytoj pamatysime, kokią taktiką pasirinko mūsų varžovai, ir tikiuosi, kad mūsų bus geresnė. Atsižvelgiant į oro sąlygas, bus labai įdomu“, - pažymėjo jis.

Praėjusiais metais iš pirmosiose pozicijos pradėjęs Monako GP lenktynes F. Alonso jose ir pelnė pergalę.

Daugiau informacijos ieškokite .">