Pirmajame etape dalyvaus I lygos naujokai Tauragės "Tauras/Erra", Klaipėdos "Glestum", II lygos Alytaus "Vidzgiris", Kaišiadorių "Savingė", Kauno "Visas labas", "Mažeikiai", Plikių "Sakuona", buvusios ar esamos Sekmadienio lygos komandos bei ekipos iš apskričių lygų.

Vėliau prie dalyvių prisijungs ir visi I lygos bei "A" lygos klubai. Keturios praėjusių metų stipriausios Lietuvos komandos - "FBK Kaunas", Panevėžio "Ekranas", Vilniaus "Vėtra" ir Vilniaus "Žalgiris" dėl dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose į turnyrą įsijungs tik nuo ketvirtfinalio.

Iki pusfinalių nugalėtojai bus išaiškinami žaidžiant vienerias rungtynes - jei reikės ir su pratęsimu ar 11 metrų baudiniais. Pusfinaliuose bus žaidžiama po du susitikimus, o finale, kaip ir įprasta, vienas mačas. Pusfinaliai ir finalas vyks jau 2008 metais. LFF taurės laimėtojas įgis teisę dalyvauti 2008/09 metų UEFA taurės varžybose.

Nuo 2003 metų LFF taurės varžybose dalyvavo tik "A" lygos klubai ir stipriausios I lygos komandos, o turnyras vykdavo pagal dabartinę Lietuvoje čempionatams taikomą sistemą "pavasaris-ruduo". Iki 2003 m. turnyre galėjo dalyvauti praktiškai visi norintys.

2001/02 m. sezone tokia teise pasinaudojusi II lygoje žaidusi Marijampolės "Sūduva" LFF taurės varžybose rungtyniavo nuo pirmojo etapo ir pasiekė varžybų finalą, kur nusileido tik šalies čempionui "FBK Kauno" klubui. Būtent "Sūduva" šiemet sieks apginti praėjusį sezoną iškovotą LFF taurės laimėtojų titulą.

2007/08 metų LFF taurės pirmojo etapo poros:

1. "Taura ir Erra" (Tauragė) - "Spartakas" (Ukmergė) (gegužės 30 d.)

2. "Fortūna" (Vilnius) – "Prelegentai" (Vilnius) (gegužės 30 d.)

3. "Kruša" (Vilnius) – "TEC" (Vilnius)

4. "Lifosa" (Kėdainiai) – "Rezervai" (Vilnius)

5. "Policija" (Vilnius) – "Viesulas" (Vilnius)

6. "Navigatoriai" (Vilnius) – "Kiemas" (Vilnius) (gegužės 30 d.)

7. "Mažeikiai" (Mažeikiai) – "Pietų IV" (Vilnius) (birželio 03 d.)

8. "Vidzgiris" (Alytus) – "Viči" (Kaunas) (birželio 05 d.)

9. "Gariūnai" (Vilnius) - "Visas labas" (Kaunas) (birželio 6 d.)

10. "Sakuona" (Plikiai, Klaipėdos r.) - "Ozas" (Vilnius)

11. "LICS" (Vilnius) - "Savingė" (Kaišiadorys)

12. "Vova" (Vilnius) – "Švyturys" (Marijampolė) (birželio 03 d.)

13. "Klevas" (Lentvaris) - "Evikonas" (Visaginas) (gegužės 31 d.)

14. "Glestum" (Klaipėda) - "Žėrutis" (Radviliškis) (gegužės 30 d.)

15. "Trivartis" (Vilnius) - "Dinamo" (Vilnius)

16. "Fazė" (Vilnius) – "Švaitas" (Kaunas)

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją