Prieš beveik porą savaičių Lietuvos rankinio čempionato reguliariojo sezono nugalėtoja Kauno "Lūšies" komanda, vykusi į Klaipėdą, kur turėjo žaisti šalies pirmenybių ketvirtfinalio antrąsias rungtynes su Klaipėdos "Dragūnu", autostradoje Kaunas-Klaipėda pateko į avariją. Dėl šios priežasties Kauno rankininkai nežaidė dviejų ketvirtfinalio mačų ir sulaukė Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos sankcijų.

Kaip pažymėjo KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas, susiklosčiusioje situacijose nukentėję yra visi, tokia padėtis nėra naudinga nė vienam iš konflikto dalyvių, juolab Lietuvos rankiniui apskritai.

"Lyga turi savo argumentus, kodėl taip pasielgė, komanda turi savo. Blogiausia, kad šioje situacijoje iškilo užtvara tarp klubo ir lygos, o tai trukdo tolesniam normaliam bendravimui", - trečiadienį KKSD vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo Lietuvos rankinio federacijos, Lietuvos rankinio lygos, Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos vadovai bei "Lūšies" treneris, sakė A. Raslanas.

Rankinio federacijos prezidentas Vytenis Andriukaitis teigė, kad šioje situacijoje praverstų prisiminti ir vadovautis olimpizmo bei kilnaus elgesio sporte principais.

"Suprantama, kad klubo vadovai, ištikti šoko, negalėjo adekvačiai reaguoti ir galbūt todėl ne visi jų veiksmai buvo logiški, tiksliai atlikti formalumai. Kita vertus, lygą saisto įsipareigojimai televizijai ir pan. Šiandien turime spręsti, kaip toliau sugyventi rankinio šeimoje, ir labai norėčiau, kad nugalėtų olimpizmas. Teisminiai ginčai mums tik pakenktų", - kalbėjo Lietuvos rankinio federacijos vadovas.

Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos pirmininkas Edis Urbanavičius patikino, jog lygos valdybos posėdyje bus ieškoma būdų, kaip būtų galima atkurti gerą bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą tarp lygos ir klubo. Priimti sprendimai nebegali būti keičiami, tačiau bus ieškoma, kokia kompensacija galėtų būti pasiūlyta nukentėjusiai komandai.

"Lūšies" treneris Antanas Katkevičius pažadėjo, jog gauti pasiūlymai bus apsvarstyti su klubo vadovais, kurie spręs, ar tai jiems priimtina.

KKSD vadovas A. Raslanas taip pat pasiūlė šį beprecedentį atvejį Lietuvos sporto istorijoje išsamiai išnagrinėti Lietuvos sporto federacijų sąjungai drauge su kitų sporto šakų federacijomis. Tam, kad ateityje susiklosčius "force majeure" aplinkybėms, į kurias gali patekti bet kuris, būtų reaguojama adekvačiai ir išvengiama konflikto.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją