Kaip jau rašėme anksčiau pirmosiose šios dienos rungtynėse Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai kiek netikėtai lygiosiomis 1:1 (0:0) baigė mačą su pamario „Atlanto“ ekipa. Nors po pirmojo rato „Atlantas“ turnyrinėje lentelėje buvo tik aštunti, tačiau ekipos žaidimas lyginant su dvikova prieš „Šilutės“ ir „Sūduvos“ ekipas gerėja.

„Šilutė“ šiandien savo aikštėje priėmė varžvus iš Suvalkijos, „Sūduvos“ futbolininkus. Šios rungtynės prasidėjo kiek netikėtai ir „Šilutės“ futbolininkai jau 6 rungtynių minutę po tikslaus Tado Stralecko smūgio išsiveržė į priekį. Tačiau tai buvo viskas, ką šiose rungtynėse sugebėjo padaryti Šilutės ekipa. Po praleisto įvarčio „Sūduva“ žaidimą perkėlė į priešininkų aikštės pusę ir dar iki kėlinio pabaigos sugebėjo rezultatą persverti savo naudai. Rezultatą 34 minutę išlygino „Sūduvos“ brazilas Willer Oliveira, o 42 minutę persvėrė Giedrius Slavickas. Antrame kėlinyje tašką padėjo Karolis Jasaitis po sumaišties baudos aikštelėje, 76 minutę pasiuntęs kamuolį į Lauryno Vertelio ginamus vartus. Taigi suvalkiečiai laimėjo rungtynes rezultatu 3:1 (2:1) ir toliau išlaiko tik minimalų atsilikimą nuo turnyrinės lentelės lyderių.

Panevėžyje tik pačioje rungtynių pabaigoje pergalę išplėšė vietos „Ekrano“ futbolininkai, rungtyniavę su Šiaulių „Šiaulių“ ekipa. Šiauliečiai pirmojo kėlinio pabaigoje po tikslaus Intars Kirchners smūgio išsiveržė į priekį, tačiau vos prasidėjus antram rungtynių kėliniui, 49 min., Povilas Lukšys rezultatą išlygino. Kai jau atrodė, kad rungtynės baigsis taikiai tas pats P.Lukšys jau per teisėjo pridėtą laiką pasiuntė kamuolį į vartus ir išplėšė savo komandai labai reikalingą pergalę.

Įvarčių lietus nulijo Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione, kur vietos FBK „Kaunas“ net 8:0 (3:0) sutiruškino lygos autsaiderę Visagino „Inter“ ekipą. Net tris įvarčius rungtynėse pelnė Ričardas Beniušis ir dar labiau sutvirtino savo poziciją kovoje, dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Likusius penkis įvarčius kauniečiams pelnė brazilas Rafael Ledesma, senegalietis Pascalis Mendy (realizavo 11 metrų baudinį), bosnis Edin Pehlic, baltarusis Aleh Strakhanovich ir Artūras Rimkevičius.

Šiose rungtynėse, rezultatui tapus 7:0, “Inter” ekipos treneriai pakeitė vartininką vietoje Mariaus Šalkausko įleisdami labiau patyrusį Audrių Dylį.

Dar vieną nesėkmę patyrė Vilniaus „Vėtros“ ekipa, šįkart savo aikštėje nusileidusi kitai sostinės ekipai „Vilnius“ rezultatu 1:2 (1:2). „Vilniaus“ ekipai pavyko pelnyti du greitus įvarčius ir tai iš esmės nusprendė rungtynių likimą. 17 min. po Muller smūgio „Vilnius“ išsiveržė į priekį, o 30 minutę rezultatą puikiu smūgiu iš maždaug 20 metrų padvigubino Vytautas Lukša. Rezultatą „Vėtra“ sušvelnino dar pirmame kėlinyje, kuomet 37 minutę Pedro pasiuntė kamuolį į Liudviko Valiaus ginamus vartus.

Antrame kėlinyje aktyviau rungtyniavo „Vėtra“ ir sukūrė keletą tikrai realių progų įvarčiui pelnyti, tačiau rezultato jiems išlyginti taip ir nepavyko. Beje, šiose rungtynėse „Vėtros“ gretose debiutavo vartininkas Stanislav Kozyrev, kuris tik neseniai atvyko į Vilnių, kuomet traumą patyrė pagrindinis klubo vartų sargas Vaidas Žutautas, o iš aikštės praeitame ture buvo išvarytas Povilas Valinčius.

Po šio turo lyderių trejetas lieka nepakitęs, tik iš antrosios vietos į trečią smuktelėjo „Žalgiris“, o jo vietą užėmė FBK „Kaunas“. Čempionate ir toliau pirmauja Vilniaus „Vilnius“.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją