Pralaimėjo be žaidimo

“Varžovų treneris Antanas Katkevičius man paskambino ir pasakė, kad jo komanda neatvažiuos. Su komisaru ir teisėjais dėl visa ko sulaukėme 19 valandos, kai turėjo prasidėti mačas ir išsiskirstėme”, - sakė “Kauno dienai” klaipėdiečių vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Remiantis čempionato nuostatais, “Lūšies” ekipai bus įskaitytas pralaimėjimas 0:10. Tokiu atveju mačo iki dviejų pergalių rezultatas taps lygus 1:1 (pirmąjį susitikimą 36:24 laimėjo Kauno rankininkai).

Lemiamas - trečiasis - susitikimas turėtų vykti ketvritadienį Kaune. Jei “Lūšis” nežais su “Dragūnu” ir trečiųjų rungtynių, į pusfinalį pateks klaipėdiečiai, kuriame jie išmėgins jėgas su “HC Vilniumi”.

Kauno klubas pernai tapo Lietuvos vicečempionu, o šiemet sėkmingiausiai iš 10 nacionaliniame čempionate dalyvaujančių ekipų baigė reguliarųjį sezoną - užėmė pirmąją vietą.

Remiasi gydytojų rekomendacijomis

Už neatvykimą į rungtynes “Lūšies” klubas gali būti nubaustas iki 3500 litų bauda. Tai vakar “Kauno dienai” patvirtino Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos (LRLKA) valdybos pirmininkas Edis Urbanavičius.

Antrąsias kauniečių ir klaipėdiečių rungtynes jau teko atidėti dėl avarijos, kurioje buvo sužeisti keli “Lūšies” rankininkai.

Komandos vyriausiojo trenerio Antano Katkevičiaus teigimu, gydytojai kol kas nerekomenduoja po traumų atsigaunantiems sportininkams treniruotis ir žaisti visa jėga.

“Asociacijos valdybai pateikėme medikų pažymas. Tikriausiai nežaisime ir ketvirtadienį”, - teigė A.Katkevičius.

Čempionato negriaus

Pasak LRLKA direktoriaus Vytauto Tarailės, “Lūšis” pageidauja atidėti likusias ketvirtfinalio rungtynes iki birželio vidurio.

“Tai neįmanoma. Negalima sugriauti čempionato. Šį savaitgalį jau laukia pusfinaliai. Mano žiniomis, žaisti negali tik du kauniečiai, kiti jaučiasi normaliai”, - sakė V.Tarailė.

“Valdybos posėdyje susipažinome su “Lūšies” atsiųstomis gydytojų išvadomis. Mano supratimu, jos nedraudžia rankininkams rungtyniauti.

Trenerį A.Katkevičių vakar papildomai informavome, kad rungtynės turėtų įvykti numatytomis dienomis. Jo valia nuspręsti - žaisti jas ar ne, tačiau už taisyklių nepaisymą teks atsakyti”, - kalbėjo E.Urbanavičius.