Anglijos „Premier“ lygos lyderių laukia nelengva užduotis – po pergalės namuose rezultatu 3:2, jiems reikia išlaikyti minimalų pranašumą, kai „Milan“ pakaktų ir minimalios pergalės rezultatu 1:0 ar 2:1.

Kad Milano klubas yra pasiryžęs 3 kartą per pastaruosius 5 metus žaisti prestižiškiausio Senojo žemyno turnyro finale, patvirtina ir trenerio Carlo Ancelotti žodžiai: „Sezono pradžioje sakiau, kad galimybė žaisti Atėnuose (šiame mieste vyks Čempionų lygos finalas - aut. past.) yra utopinė, tačiau dabar ši svajonė tapo reali. Komanda parodė, kad sunkiu metu tampa vieninga. Pastaruoju metu žaidžiame vis geriau ir kryptingai siekiame savo tikslo“.

„Milan“ šiose rungtynėse bus priversti atakuoti, tačiau C.Ancelotti to nedramatizuoja: „Varžovai turi labai pavojingus atakuojančio stiliaus žaidėjus ir yra labai grėsmingi kontratakose. Tačiau jei ir praleisime įvartį, tai nebus katastrofa. Žinome, kad galime įmušti daugiau nei vieną įvartį ir tą jau įrodėme pirmose varžybose“.

Italijos klubo treneris taip pat paneigė kalbas, kad jo komandai koją gali pakišti solidus pagrindinių žaidėjų amžius: „Žmonės sako, kad „Milan“ pergalingas laikotarpis baigėsi. Tačiau jie taip sakė ir 2005 m., kai žaidėme Čempionų lygos finale, jie taip sakė ir pernai, kai suklupome pusfinalyje, jie taip sakė ir šio sezono pradžioje, kai kurį laiką žaidėme nestabiliai. Bet mes vis dar esame elite ir aš esu įsitikinęs, kad galime jame išlikti“.

Tuo tarpu „Man Utd“ klubo, kuris savaitgalį Anglijos pirmenybėse atsilikdamas 0:2 įveikė „Everton“ 4:2, treneris seras Alexas Fergusonas kalbėjo: „Šį sezoną atrodome puikiai. Sėkmė ir pasitikėjimas savo jėgomis prideda papildomų jėgų daugeliui žaidėjų.“

„Šios rungtynės mums bus didžiausias išbandymas šį sezoną. Galima tikėtis, kad „Milan“, žaisdami savo aikštėje, pasižymės bent kartą, tačiau mūsų pranašumas taip pat yra puolimas, - teigė strategas iš Škotijos, pažadėjęs neužsidaryti gynyboje. - Tikrai neatsitrauksime. Mėginsime pulti, tačiau nepamesime galvos ir darysime tai drausmingai. Įvartis suteiktų mums neblogų šansų“.

Netektys

Didžiausias „Milan“ nuostolis yra tai, kad dėl kelio traumos, gautos pirmajame susitikime, negalės žaisti gynėjas Paolo Maldini. Tuo tarpu Mančesteryje nesunkią kojos traumą patyręs Gennaro Gattuso jau galės pasirodyti aikštėje.

Didesnės netektys traumų kamuojamame „Man Utd“ klube. Vis dar negali žaisti dešinysis gynėjas Garry Neville‘as, tuo tarpu jo kolega kairiajame krašte Patrice‘as Evra praleis susitikimą dėl viršyto kortelių limito. Vidurio gynėjų pora Nemanja Vidičius ir Rio Ferdinandas, nesenai patyrę atitinkamai raktikaulio ir kirkšnies traumas, į Milaną išvyko, tačiau A.Fergusonas teigia dar neapsisprendęs, ar leis juos į aikštę abu, ar vieną iš jų. Sausgyslių traumą patyręs puolėjas Louisas Saha taip pat yra Milane, tačiau aikštėje taip pat greičiausiai nepasirodys.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją