„Nežinau nė ką pasakyti – sėkmė, darbas, įdirbis, žiūrovų palaikymas - viskas susidėjo“, - braukdamas prakaitą ir apipultas jaunųjų gerbėjų kalbėjo D. Imbras. Paskelbus, kad jis tapo čempionu, žiūrovai dėkojo atsistoję.

D. Imbras pasakojo, kad labai padėjęs žiūrovų dėmesys prieš kovą, tad jis ypač gerai jautęsis finalinėje kovoje. Jo teigimu, pergalę nulėmė taktika – pavyko pirmieji smūgiai, kuriais varžovas buvo išmuštas iš vėžių.

Stebint kovą dėl aukso iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, jog lietuvio varžovas iš Gruzijos Emzaras Nikatsadze buvo visa galva silpnesnis. „Nereikia jo nuvertinti – jis labai geras priešininkas“, - apie sidabrą laimėjusį gruziną sakė čempionas.

Pergalę D. Imbras skyrė jį palaikiusiems artimiesiems ir draugams, padėjusiems ruoštis čempionatui. Apie pasaulio pirmenybes pasaulio vicečempionas sakė dar negalvojantis.

Margaritai Čiuplytei ir Dariui Gudauskui nepavyko apginti čempionų vardo, tačiau jie kopė ant laimėtojų pakylos – iškovojo bronzą. Pusfinalyje D. Gudauskas buvo nokautuotas ir išneštas nuo tatamio.

Svorio kategorijoje iki 75 kilogramų kaip ir pernai sidabrą laimėjo Inga Mikštaitė, kovą dėl aukso pralaimėjusi tik po pratęsimo. Jai įteiktas specialus prizas už kovos dvasią.

Europos pirmenybių bronzos medalius taip pat laimėjo Lukas Kubilius, Vytas Viščius, Vytautas Kalvaitis, Orestas Procas ir Mindaugas Pavilionis.

Šalies rinktinę treniruoja Vladimiras Silvaško ir Ričardas Poška.

Čempionate dalyvavo Pasaulio karatė organizacijos prezidentas Kenji Midori bei daugkartinis pasaulio absoliutaus svorio čempionas Norichika Tsukamoto. Pastarasis ne tik stebėjo savo būsimus varžovus pasaulio čempionate, bet ir pats demonstravo savus sugebėjimus.

Dėl 9 medalių komplektų čempionate varžėsi 550 dalyvių iš 32 šalių.

Kyokušin karatė - pilno kontakto kova – čia smūgiuojama ir kojomis, ir rankomis. Vienintelė sąlyga – rankomis negalima smūgiuoti į veidą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją