Antradienį G.Einikis jau dalyvavo komandos rytinėje treniruotėje, kurią stebėjo "Žalgirio" valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas ir į Lietuvą atvykęs valdybos narys Arvydas Sabonis.

Eltos žiniomis, sutartis pasirašyta pagal formulę "vienas plius vienas", t.y po pirmojo sezono galės būti pratęsta dar vienam.

Paskutinįjį sezoną G.Einikis užbaigė Graikijoje, Atėnų "Near East" klube, kuriame žaidė 12 rungtynių ir pelnydavo po 14,5 taško bei atkovodavo 5,5 kamuolio.

Sezoną jis pradėjo Lenkijos čempionų klube Vroclavo "Idea-Šląsk", pasirašęs dvejų metų 1 mln. JAV dolerių vertės sutartį, tačiau ji buvo nutraukta pernai gruodžio 1 dieną. Lenkijoje G.Einikis sužaidė 14 rungtynių, pelnydamas 9,6 taško ir atkovodamas 5,7 kamuolio.

1999-2001 metais jis du sezonus atstovavo Maskvos CSKA, o 1995-1999 metais keturis sezonus žaidė Saratovo "Avtodorožnik".

Savo karjerą G.Einikis pradėjo "Žalgiryje", kuriame rungtyniavo aštuonis sezonus 1987-1995 metais.

Antradienį į Kauną atvyko ir amerikietis Edas Cota, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo Ostendės "Telindus" ekipoje, o kiek anksčiau į "Žalgirį" sutiko sugrįžti ir

28 metų 200 cm ūgio puolėjas Mindaugas Timinskas, žaidęs šioje ekipoje 1999/2000 metų sezone.

Klubo vadovai neslepia, kad dar tikisi prikalbinti žaisti komandoje ir kitą buvusį jos žaidėją Saulių Štombergą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją