„Lietuvos karatė rinktinė šįmet nepaprastai stipri ir turbūt tokios dar niekada neturėjome“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė Lietuvos kyokušin karatė federacijos prezidentas Romas Vitkauskas.

3 Lietuvos sportininkai - Donatas Imbras, Darius Gudauskas ir Margarita Čiuplytė - Vilniuje gins Europos čempionų vardus. Anot federacijos prezidento, norint laimėti Europos čempiono titulą per dieną reikia laimėti 6 kovas, kurių vidutinė trukmė – 7 minutės.

Šalies rinktinę treniruoja Vladimiras Silvaško ir Ričardas Poška.

Patys sportininkai žadėjo šeštadienį atiduoti visas jėgas. Pasak jų, savų žiūrovų akivaizdoje slegia didesnė atsakomybė, o pergalei reikia šalto proto. Kaip pasakojo treneriai, žiūrovai labiausiai įkvepia paskutinėmis kovos sekundėmis, kai visiškai apleidžia jėgos.

„Sportas gana pavojingas – vaikinai susilaužo krumplius, būna nokautų, kartais smūgiuoja į galvą“, - DELFI sakė Europos čempionės titulą besitikinti apginti Mykolo Romerio universiteto Kauno policijos fakulteto 4–kursė M. Čiuplytė. Anot jos, kyokušin karatė - pilno kontakto kova – čia smūgiuojama ir kojomis, ir rankomis. Vienintelė sąlyga – rankomis negalima smūgiuoti į veidą.

Nuo 16–kos šį sportą kultivuojančiai merginai karatė iš pradžių buvo laisvalaikio leidimo būdas, o dabar tapo „maloniu darbu“. Ji pastebi, kad šis sportas Lietuvoje populiarėja, tačiau pasaulyje neolimpinė sporto šaka nėra labai pripažinta. Antai Japonijoje žmonės dėl karatė pakvaišę.

Už dalyvavimą čempionatuose sportininkai premijų negauna. Dauguma Lietuvos sportininkų studijuoja arba treniruoja karatė mėgėjus. Šįmet 30–metį švenčianti kyokušin karatė federacija į Lietuvą laukia atvykstant Pasaulio karatė organizacijos prezidento Kenji Midori bei daugkartinio pasaulio absoliutaus svorio čempiono Norichika Tsukamoto. Pastarasis ne tik stebės savo būsimus varžovus pasaulio čempionate, bet ir pats demonstruos savo sugebėjimus.

Tikimasi, kad „Siemens arenoje“ karatė kovas stebės 4-5 tūkstančiai žiūrovų. Penktadienį varžysis jaunimas, o šeštadienį jėgas išbandys suaugę. Čempionate varžysis 550 dalyvių iš 32 šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją