Komanda pajėgi kovoti

Komandos naujojo sezono tikslus ir planus išdėstė naujasis klubo prezidentas A.Labinas: „Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet komandai keliame aukščiausius tikslus. Šiais metais dalyvausime keturiuose turnyruose - Baltijos ir Lietuvos A lygos pirmenybėse bei Lietuvos futbolo federacijos ir UEFA taurės varžybose. Tikiu, kad mūsų komanda gali ir yra pajėgi tapti geriausia.

Baltijos lygoje nematome varžovų, kurių ekraniečiai negali įveikti. Šalies pirmenybėse, kaip ir pastaraisiais metais, konkuruosime su „Kaunu“ ir „Vėtra“. Tačiau juos taip pat galime pralenkti. Lietuvos taurės turnyre pretendentai į pagrindinį trofėjų tie patys kaip ir į šalies čempionato prizininkų trejetuką. Vadinasi, galime iškovoti šių metų taurę. UEFA turnyro tikslas - patekti į trečiąjį etapą, o jame, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, ir į tolimesnįjį“.

Džiaugiasi bendradarbiavimu

Pasak prezidento, klubo vadovybė, be komandai keliamų tikslų, tikslus kelia ir sau - futbolininkams ir treneriams sudaryti kuo geresnes sąlygas, žinoti, ko jiems trūksta, o treneriui turi rūpėti tik jo darbas, ne pašaliniai veiksniai. Be to, A.Labinas pasidžiaugė, kad komandos labui sporto direktoriumi sutiko dirbti ilgametis „Ekrano“ treneris Virginijus Liubšys, kurio vienos iš pagrindinių funkcijų - naujų žaidėjų paieška ir jų parinkimas, priešininkų žaidimo stebėjimas.

„Šiam žmogui reikia dėkoti vien už tai, kad jo pastangomis mieste buvo įsteigta Futbolo akademija. Virginijus buvo vienas iš tų, kuris įdėjo daug pastangų šiam projektui įgyvendinti“, - teigė A.Labinas.

Prezidentas taip pat pasidžiaugė, kad dar dvejiems metams buvo pratęsta sutartis su žinoma pasaulyje firma „Adidas“, puikiai bendradarbiaujama su miesto Savivaldybe.

Trenerį ir kapitoną tenkina vyraujanti atmosfera

Komandos strategas S.Širmelis pripažino, kad pasirengimu naujajam sezonui yra patenkintas ir pridūrė: „Ne paslaptis, kad kiekviena komanda tarpsezonio laikotarpiu išgyvena žaidėjų kaitos periodą - žaidėjai palieka komandą, o jiems tenka ieškoti pamainos. Neslėpsiu - išėję žaidėjai buvo komandos ramstis.“

Treneris patikino, kad jį džiugina ir komandoje vyraujanti puiki atmosfera, kuri turi reikšmės siekiant iškeltų tikslų.

Kaip visada lakoniškas komandos kapitonas M.Savėnas prisipažino, kad visi žaidėjai labai pasiilgo oficialių varžybų ir patikino, kad jis bei jo kolegos dės visas įmanomas pastangas klubo iškeltiems tikslams pasiekti.

Sugrįžėlis ir naujokas tikisi būti naudingi

Po 8 metų pertraukos į gimtąją miesto vienuolikę sugrįžęs gynėjas D.Gleveckas, laikydamas sulenktą kairę ranką po patirtos alkūnės sąnario traumos per rungtynes su „Ventspils“, pripažino esąs laimingas sugrįžęs į „Ekraną“ ir tikisi būsiąs naudingas jam.

Žaidėjas patikino, kad pradėti žaisti galės maždaug po dviejų trijų savaičių.

Naujasis „Ekrano“ žaidėjas, legionierius iš Estijos T.Rahnas, beveik trejus metus atstovavęs Ukrainos Premier lygos „Volyn“ ekipai, pripažino, kad jam daug kol kas kliūčių sudaro kalbos barjeras: „Tačiau futbole kalbama viena kalba. Atstovauti „Ekranui“ nusprendžiau ir dėl to, kad ši ekipa kelia aukštus tikslus, dalyvaus UEFA taurės varžybose. Man didelė garbė čia žaisti, šis sprendimas - laiptelis į viršų mano sportinėje karjeroje.“