Neoficialiai šie apdovanojimai vadinami sporto "Oskarais".

R. Federeris "Laureus" statulėlę gavo trečius metus iš eilės.

Geriausia komanda tapo pasaulio čempionė Italijos futbolo rinktinė.

Už sugrįžimą į sporto aukštumas apdovanota JAV tenisininkė Serena Williams, už didžiausią staigmeną - Prancūzijos tenisininkė Amelie Mauresmo, geriausiu neįgaliųjų sporto atstovu išrinktas Vokietijos kalnų slidininkas Martinas Braxenthaleris, o geriausiu alternatyviojo sporto atstovu tapo JAV banglentininkas Kelly Slateris.

Vienas iš specialiųjų prizų už pasiekimus per futbolininko karjerą ir už 2006 metų planetos futbolo pirmenybių Vokietijoje organizavimą įteiktas Vokietijos futbolo legendai Franzui Beckenbaueriui.

Nominantai paaiškėjo po apklausos, kurioje dalyvavo 1068 sporto žurnalistai iš 128 šalių. Laureatus išrinko "Laureus" akademija, kurios nariai yra sporto legendos - Borisas Beckeris, Michaelas Jordanas, Sergejus Bubka, Johnas McEnroe, Miguelis Indurainas, Michaelas Johnsonas, Martina Navratilova, Monica Seleš, Markas Spitzas, Alberto Tomba, Katarina Witt ir kiti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją