71-erių šveicarui, kuris pirmąkart į FIFA prezidento postą buvo išrinktas 1998 metų birželį, mesti iššūkį iki kovo 31 dienos, kuomet baigėsi kandidatų registracijos laikas, nedrįso niekas.

FIFA patvirtino, jog 66 iš 207 asociacijos narių iš visų šešių konfederacijų kandidatu rinkimuose iškėlė S. Blatterį, kuris gegužės 31-ą dieną bus iškilmingai prisaikdintas trečiai kadencijai.

„Noriu padėkoti visiems asociacijos nariams, kurie tokiu būdu parodė pasitikėjimą manimi“,- kalbėjo S. Blatteris.

1998 metais rinkimuose į FIFA prezidento postą S. Blatteris nugalėjo UEFA prezidentą Lennartą Johanssoną, o dar po ketverių metų po nuožmios rinkimų kovos - Afrikos konfederacijos (CAF) prezidentą Issą Hayatou.

„Trečios kadencijos metu, futbolas įgis aiškiai ir plačiai išreikštą socialinę rolę“,- žadėjo šveicaras. - „Per paskutinius devynis metus sugebėjau įveikti begalę sunkumų ir įdiegiau keletą patobulinimų. Dėkoju už pasaulinės futbolo šeimos pagalbą ir paramą.“

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją