Nerimą kelia klaustukai

Išplėstiniame žaidėjų, kviečiamų “Euro-2008” atrankos mačui su pasaulio vicečempione Prancūzija, sąraše, kurį A.Liubinskas paskelbė kovo pradžioje, vis daugiau klaustukų.

Pirmiausiai baltą vėliavą iškėlė Vitalijus Kavaliauskas iš Panevėžio “Ekrano” - puolėjas susižeidė pėdą. Po to oficialų raštą, kad yra traumuotas, iš Rusijos atsiuntė saugas Edgaras Česnauskis.

Vos grįžę iš Edinburgo “Hearts” (Škotija) pasitikrinti į Kauno klinikas buvo nusiųsti puolėjas Edgaras Jankauskas ir gynėjas Mindaugas Žaliūkas. Prasidėjus treniruotėms pajūryje, trauma atsinaujino ir saugui Sauliui Mikoliūnui.

Be to, komandai tik po papildomų pastangų pavyko gauti treniruotėms pagrindinę Palangos stadiono aikštę, kurioje žaliuoja veja.

Nepaisant įvairių problemų, Lietuvos rinktinės strategas nusiteikęs kovingai: “Psichologijai skiriame daug dėmesio, nes mačas su prancūzais bus kaip taurės finalas - vienos rungtynės, per kurias gali atsitikti bet kas. Jei mums pavyktų įmušti įvartį, tuomet galėtume tikėtis teigiamos rungtynių baigties”.

T.Henry atvyko įkvėpti bičiulių

Savo auklėtinių nuotaikomis ypač rūpinasi ir Prancūzijos ekipos vyriausiasis treneris Raimond'as Domenechas, todėl jis apsidžiaugė, kai į treniruočių stovyklą atvyko traumą besigydantis puolėjas Thierry Henry.

“Mes bendravome, kartu pietavome. Paskutinį kartą panašiai buvo pasielgęs Lilianas Thuramas. Prieš dvikovą su Argentina jis irgi buvo traumuotas, tačiau atvyko pas mus ir buvo su komanda. Tai dar kartą įrodo, kad esame tikras kolektyvas”, - sakė prancūzas.

Prancūzijos rinktinei dėl traumų taip pat nepadės Patrickas Vieira, Franckas Ribery, Louisas Saha, Patrice'as Evra, Julienas Rodriguesas, Mickaelis Silvestre.

R.Domenechas įspėjo savo žaidėjus, kad jie nesitikėtų lengvai įveikti lietuvius.

“Matau žaidėjų pasitenkinimą savimi, - spaudos konferencijoje sakė R.Domenechas. - Esame per daug atsipalaidavę prieš būsimas rungtynes, nors turėtume būti rimtai nusiteikę kovai. Turime pasakyti sau: gerai, įveiksime atrankos barjerą, tačiau, norint laimėti dvikovą, reikia kautis dėl pergalės”.

Į Kauną pasaulio vicečempionai atvyks rytoj, o į namus išskris šeštadienį, pasibaigus rungtynėms S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Ukrainiečiai - gamtos spąstuose

Keblioje padėtyje atsidūrė Ukrainos futbolo rinktinė, su kuria lietuviai išmėgins jėgas kitą savaitę Odesoje.

Legendinio Olego Blochino vadovaujama komanda kovo 24-ąją “Euro-2008” atrankos rungtynes turėtų žaisti svečiuose su Farerų salų ekipa, tačiau kol kas nežinoma, ar dėl sudėtingų oro sąlygų (stiprių vėjų, pūgos ir gausaus lietaus) jos Toftiro mieste vyks numatytą dieną.

Ukrainiečiai taip pat abejoja, ar jie spėtų laiku iš Farerų salų grįžti į namus kovo 28-osios mačui su Lietuvos futbolininkais.

Todėl fareriečiai kreipėsi į Europos futbolo asociacijų federaciją (UEFA) dėl galimybės perkelti mačą. Deja, kai kurios “Euro-2008” atrankos B grupės dalyvės nepritaria Farerų salų pageidavimui.

Turint galvoje, kad tvirtinant šios grupės varžybų tvarkaraštį ukrainiečiai bene labiausiai nepaisė kitų šalių federacijų nuomonių, jiems dabartinė situacija - lyg atlygis už pernykštę aroganciją.