Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius teigė, kad "jas rodys apie 30 įvairių šalių kanalų. Šis mačas leis mūsų federacijai uždirbti, tačiau negaliu sakyti sumos, nes tai draudžia mūsų sutarties su Vokietijos sporto rinkodaros bendrove "Sportfive" sąlygos". Kaip rašo "Kauno diena", kai 2002 metais Kaune žaidė Lietuvos ir Vokietijos komandos, už šių rungtynių transliacijos teisę "Sportfive", neoficialiais duomenimis, sumokėjo iki 7 mln. litų. Tačiau 20 proc. LFF turėjo atiduoti UEFA.

Iš Prancūzijos stebėti varžybų atvyks maždaug 600 aistruolių. Laikinosios sostinės viešbučiuose gyvens tik Prancūzijos futbolo rinktinė, bet ne ją atlydėję gerbėjai. Kaip "Kauno dienai" teigė Kauno regiono turizmo centro (TIC) direktorius Sigitas Sidaravičius, "dauguma prancūzų sirgalių gyvens Vilniuje, jiems ten įdomiau".

Vakar popiet dar buvo neparduota 2200 bilietų į rungtynes. Jie kainuoja po 100, 150 ir 200 litų.

Pasaulio vicečempionai atvyks tik dieną prieš rungtynes ir apsistos "Kauno" viešbutyje. "Pagrindinis jų pageidavimas renkantis viešbutį buvo apsaugoti savo futbolininkus nuo paparacų. Viešbutyje futbolininkai turės atskirą įėjimą, visi langai - į kiemą", - sakė LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus. Jis pažymėjo, kad vietą, kur apsistos, prancūzams rinktis padėjo pareigūnas, kuris vadovauja netgi Prancūzijos prezidento apsaugai.

Pasak R.Tautkaus, Prancūzijos futbolininkus su klubais ir reklamos užsakovais sieja griežtos sutartys, kurias pažeidus prancūzų futbolo federacija turi mokėti baudas. "Kažkada buvo užfiksuotas rūkantis buvęs Prancūzijos rinktinės vartininkas Fabienas Barthezas, todėl prancūzų federacijai teko pakratyti kišenę, - apie prancūzų nemeilę paparacams aiškino R.Tautkus. - Kitų išskirtinių reikalavimų svečiai neturėjo - tiesiog norėjo, kad iš Prancūzijos atsivežtas virėjas prižiūrėtų maisto gaminimo procesą."

LFF atstovės V.Zizaitės teigimu, prancūzus gąsdina ir šaltas Lietuvos oras, todėl jie Kaune turės vos vieną treniruotę. Tiesa, mače su lietuviais prancūzų gretose neišvysime traumuotų žvaigždžių - Thierry Henry, Patricko Vieira, Franko Ribery, Luiso Saha.

"Tuo tarpu ažiotažas iš Prancūzijos žurnalistų pusės milžiniškas - jų bus apie 60, o mače bus reporterių iš Latvijos bei Ukrainos", - "15min" sakė V.Zizaitė.

Kai praėjusią savaitę treneris Raymond'as Domenechas paskelbė Prancūzijos rinktinės sudėtį Europos čempionato atrankos mačui su Lietuvos komanda, sporto dienraštis "L'Equipe" parašė: "Laukėme naujovių, bet tikrai ne tiek daug".

R.Domenechas pabrėžė, kad rungtynės su Lietuvos futbolininkais - labai svarbios. "Man susitikimas su lietuviais yra beveik kaip finalas. Šios dvikovos rezultatas turės didelę reikšmę tolesniam mūsų pasirodymui atrankos etape. Net jei labai pasitikime savimi, manau, viskas nėra taip paprasta, nes pralaimėti negalime",- sakė treneris dienraščiui "L'Equipe"."Verčiau prisiminkime tą Lietuvos rinktinę, kuri pernai žaidė su Italija",- iškalbingai reziumavo R.Domenechas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją