Varžybų nugalėtojas Japonijoje kovos dėl pasaulio čempiono titulo.

Tai jau antrasis "K-1 Max" turnyras Lietuvoje. Pasak Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) sporto strategijos skyriaus vyriausiojo specialisto Aivaro Salamakino, tikimasi, kad turnyras taps tradiciniu.

"K-1 Max Europe GP 2007" varžybos surengtos panaudojant tik Lietuvos bušido federacijos bei iš rėmėjų surinktas lėšas. Kiek organizatoriams kainavo turnyro rengimas, Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis penktadienį vykusioje spaudoje konferencijoje atskleisti nepanoro.

Lietuvai turnyre atstovaus Tadas Jonkus ir Romualdas Klimavičius. Rezervinėje kovoje varžysis Gediminas Zabotkus. Kaip žinoma, rezervinės kovos nugalėtojas gali pakeisti pagrindiniame turnyre dalyvaujantį sportininką, jei šis dėl traumos nebegali tęsti kovų.

Vilniuje susirinkę kovos menų gerbėjai ringe išvys dukart pasaulio "K-1 Max" čempioną tailandietį Buakawą Por Pramuką. Daugiau nei 500 profesionalių kovų turėjęs Tailando sportininkas į Lietuvą atvyko pirmą kartą ir žadėjo šeštadienio turnyre pademonstruoti gražią kovą. B. Por Pramukui teks susikauti su Rusijos atstovu Džabaru Askerovu.

Pasak D. Simanaičio, iš pradžių tailandiečiui į varžovus ketinta skirti lietuvį Darių Skliaudį, tačiau šis priaugo svorio ir bus priverstas kovoti kitoje svorio kategorijoje. Lietuvis superkovoje išbandys jėgas su baltarusiu Ruslanu Kolodka.

Intriguojančioje dvikovoje dėl Europos bušido čempiono titulo susikaus du Lietuvos atstovai - Kęstutis Smirnovas ir Valentinas Golubovskis. Šie du kovotojai ringe susitiks pirmą kartą. V. Golubovskis iššūkį K. Smirnovui metė lapkričio mėnesį Vilniuje vykusiame turnyre "K-1 Hero's".

Rezervinės kovos:

Agiliar Navruzov (Azerbaidžanas) - Michal Glogowski (Lenkija)

Artūr Jaškul (Latvija) - Gediminas Zabotkus (Lietuva).

GP kovos:

Petro Nakonečnij (Ukraina) - Jurij Boreiko (Latvija)

Denis Schneidmiller (Vokietija) - Tadas Jonkus (Lietuva)

Romualdas Klimavičius (Lietuva) - Jurij Harbačev (Baltarusija)

Mirko Vorkapič (Slovėnija) - Andrej Vakaraš (Ukraina).

Superkovos:

Artur Kišenko (Ukraina) - Sandris Thomson (Latvija)

Darius Skliaudys (Lietuva) - Ruslan Kolodko (Baltarusija)

Buakaw Por Pramuk (Tailandas) - Džabar Askerov (Rusija)

Valentinas Golubovskis (Lietuva) - Kęstutis Smirnovas (Lietuva).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją