Apie tai trečiadienį pareiškė čempionato Organizacinio komiteto pirmininkas, Seimo Pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius bei Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Artūras Jukna.

A.Skardžiaus teigimu, organizaciniam komitetui pavyko išspręsti daugybę problemų, susijusių su įvairių žinybų interesų derinimu ir pasirengimo finansavimu.

"Dirbome nuoširdžiai, o Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) mūsų pasirengimą įvertino labai gerai. To tikimės ir iš 50 čempionate dalyvausiančių šalių." - sakė A.Skardžius.

"Pirmąkart nuo Nepriklausomybės atkūrimo į sporto bazę buvo investuotos tokios didelės lėšos - patys pamatysite, kaip pasikeitė Trakai ir pati bazė," - sakė A.Jukna. - "Ne vienos šalies atstovui, jau atvykę į čempionatą, buvo maloniai nustebę, matydami, kad turime tokį ežerą ir... tropinį klimatą."

Čempionate laukiama apie 1000 dalyvių, tačiau bendras akredituotų asmenų skaičius viršys du tūkstančius, o kartu su svečiais bus dar didesnis, nes ne vieną sportininką lydi tėvai ar rėmėjai, kurie dar ketina pabūti Lietuvoje ir po čempionato.

A.Jukna pažymėjo, kad į Lietuvą atvyks visa FISA vadovybė, kuriai mūsų šalis vis dar yra "egzotiška" organizaciniu požiūriu. Netgi FISA prezidentas Denisas Oswaldas, planavęs atvykti rugpjūčio 7-ąją, pakeitė savo planus ir dalyvaus čempionato atidaryme rugpjūčio 5-ąją 20 val. Trakų pilyje.

Beje, čempionato proga FISA rengia buvusių garsių SSRS irkluotojų susitikimą, į kurį atvyks ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Tolimuosiuose Rytuose Vladimiras Dračevskis, todėl dėl šio vizito itin sujudo Rusijos ambasada. Taip pat atvyks Serbijos sporto ministras bei daug atstovų iš Graikijos, kuri rengiasi 2004 metų Atėnų olimpinėms žaidynėms ir domisi lietuvių pagamintais kateriais bei unikalia laiko matavimo sistema.

A.Jukna pastebėjo, kad sutvarkyta Trakų bazė gali tapti rimta konkurente net Hazevinkelio ir Miuncheno irklavimo centrams ir pavilioti dalį kitų žemynų irkluotojų, kurie čia atvyks treniruotis prieš svarbiausias varžybas Europoje, įskaitant ir būsimąją olimpiadą.

Paklaustas apie Lietuvos sportininkų galimybes šiame čempionate, LIF vadovas teigė, kad trijose valčių klasėse mūsiškiai turėtų patekti į pagrindinius finalus, nes nuo birželio geriausi mūsų sportininkai rengėsi specialioje stovykloje ir jaunių žaidynėse įrodė, kad yra "visa galva" pranašesni už kitus lietuvius. Mūsiškiai startuos devyniose klasėse, o iš viso čempionate bus kovojama dėl 14 medalių komplektų. Visi finalai vyks tą pačią dieną - šeštadienį, rugpjūčio 10-ąją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją