V. Vitkauskas ir V. Samarinas jau yra pasirengę skrydžiui "Kauno grūdų" oro balionu su Lietuvos vėliava, kuri prieš 15 metų plevėsavo ant Gedimino pilies bokšto. Skrydį, kurį stabės Lietuvos rekordus registruojančios agentūros "Factum" atstovai, ketinama pradėti Druskininkuose, o baigti šalies šiaurėje - prie Joniškio ar Biržų. Tikimasi, kad oro sąlygos kurią nors šios savaitės dieną bus palankios skrydžiui.

"Daug kas priklausys nuo oro sąlygų, tačiau kai siekis yra prasmingas, rezultatai ateina savaime", - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Vitkauskas.

"Tikimės įveikti apie 300 kilometrų, nors balionu įmanoma nuskristi ir dvigubai didesnį atstumą. Galėtume dar perskristi visą Latviją ir pasiekti Estiją. Kadangi skrydis skirtas Kovo 11-ajai, tai išskristi iš Lietuvos neketiname", - sakė V. Samarinas. Anot jo, oro balionas turėtų skristi ne didesniame nei 1 km aukštyje 25-30 km/h greičiu. Iš viso skrydis truks apie 10 valandų.

V. Vitkauskas ir V. Samarinas praėjusių metų lapkričio 27 dieną "Kauno grūdų" oro balionu pasiekė Lietuvos aukščio rekordą. Jie pakilo į 10 tūkst. 64 metrų aukštį.

Skrydis per Lietuvą, kaip teigia pilotai, visiškai skiriasi nuo skrydžio, kai buvo pasiektas aukščio rekordas. Tada teko grumtis su beveik 60 laipsnių šalčiu. Reikėjo kruopščiai pasirengti organizmo aklimatizacijai. Pilotai, jau pakilę į 4000 metrų aukštį, turėjo užsidėti deguonies kaukes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją