Kauno ir Ostravos (Čekija) miestai vieninteliai iš 8 kandidatų buvo likę kovoje dėl galimybės surengti pirmenybes. EAA Tarybos posėdyje 8 nariai balsavo už Kauną, 8 – už Ostravą. Galutinis sprendimas buvo priimtas traukiant burtus. Sėkmė nusišypsojo Kaunui, kuriame 2009 m. liepos 16–20 dienomis vyks Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas.

„Dar sunkiai tegaliu atsigauti po tokios įtemptos dienos ir jos kulminacijos. Tegaliu pasakyti, jog kova buvo labai sunki, ką rodo ir Tarybos narių sprendimas. Galimybei surengti 2009 m. čempionatą ruošėmės nuo 2005 m., kai Kaune sėkmingai surengėme Europos jaunimo (iki 20 m.) lengvosios atletikos pirmenybes. EAA Tarybos nariams pristatėme ne tik Kauno miesto galimybes, bet parodėme ir specialiai sukurtą filmą, kuriame į Tarybos narius kreipėsi Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus ir žymiausias mūsų lengvaatletis Virgilijus Alekna“, - iškart po posėdžio pasakojo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos Marketingo direktorius Virginijus Daukšys.

V. Daukšio teigimu, Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas vyks minint Lietuvos vardo tūkstantmetį ir taps vienu pagrindiniu šio minėjimo renginių. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovo teigimu, pirmenybės yra paskutinė pakopa iki prestižiškiausių lengvosios atletikos varžybų – suaugusiųjų čempionatų, Europos taurių turnyrų ir pasaulio „Gran Prix“ etapų.

2009 m. Kaune tikimasi sulaukti daugiau kaip tūkstančio sportininkų iš senojo žemyno, o taip pat jų trenerių, gerbėjų, didžiausių Europos sporto žiniasklaidos priemonių atstovų.

„Tai neabejotinas Kauno miesto įvertinimas ir laimėjimas. Per 2005 m. Kaune surengtą čempionatą miesto biudžetą papildė maždaug 12 mln. litų, buvo atnaujintas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, įrengtos naujos apšilimo aikštės, jau nekalbant apie nepamatuojamą naudą miestui – jo vardo garsinimą visame pasaulyje“ , - sakė Kauno miesto savivaldybės l.e. administracijos direktoriaus pareigas Robertas Stanionis.

2005 m. Kaune vykusiame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate (iki 20 m.) dalyvavo lengvaatlečiai iš 45 senojo Europos žemyno šalių. Jo metu buvo pagerinta beveik dvi dešimtys nacionalinių, vienas pasaulio ir šeši šio amžiaus grupės Europos rekordai. 2006 m. vasarą Kaune vyko Europos lengvosios atletikos varžybos „EAA Permit Meeting Kaunas 2006“, panašaus lygio varžybas vyks ir šiais metais. Šių metų sausį Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), įvertinusi Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrą, oficialiai pasiūlė Kaune įrengti Tarptautinį akredituotą lengvosios atletikos treniruočių centrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją