R.Rumšas yra mandagus ir šiek tiek drovus. Dviratininkas iš Lietuvos nebuvo pratęs, kad juo domėtųsi žurnalistai, apskritai nepratęs, kad kas nors juo domėtųsi, rašo Vokietijos dienraštis "Frankfurter Rudschau". Tačiau dabar jis įdomus daugeliui, nes jis "Tour de France" lenktynėse -trečias.

R.Rumšo tėvynėje praėjusią savaitę dviračių sportas staiga tapo dominuojančia tema. Lietuviai seka, kaip jis, be didesnės komandos paramos, įveikia Alpių ir Pirėnų trasas. Į lenktynes neatvyko nė vienas žurnalistas iš Lietuvos, nes niekas netikėjo juo, pastebi laikraštis.

Greičiausiai tik pats R.Rumšas, anot "Frankfurter Rundschau", puoselėjo viltį patekti tarp lyderių, galbūt dar jo gerbėjų klubas iš Toskanos, kur jis gyvena su žmona ir trimis vaikais. "Tour de France" R.Rumšas dalyvauja būdamas 30-ies. Anksčiau, anot paties dviratininko, jis paprasčiausiai neturėjo galimybių parodyti savo nepaprastų sugebėjimų.

Nors R.Rumšo persilaužimas įvyko ganėtinai vėlai, jis nemano, kad tai jau - finišas. Nepaisant savo santūrumo, jis teigia neabejojantis, jog trečioji vieta dar nėra jo galimybių riba. "Kodėl aš negalėčiau svajoti apie pergalę lenktynėse?" - retoriškai paklausė R.Rumšas, pridurdamas, jog, jo nuomone, Lensas Armstrognas (Lance Armstrong) šiuo metu neįveikiamas.

"Tour de France" atradimu R.Rumšą vadina ir šveicarų laikraštis "Tages Anzeiger". Šį kartą, anot jo, lietuvis yra "didysis nežinomasis ir kartu didžioji "Tour de France" staigmena".

Dar prieš trejus metus R.Rumšas tik svajojo apie "Tour de France", rašo laikraštis. Tačiau pasitikėjimo savimi ir ambicijų jam niekada netrūko.

Lietuvis yra vienintelis "Tour de France" netikėtumas, pažymi ir Vokietijos dienraštis "Sueddeutsche Zeitung". Paklaustas, kaip galėjo atisitikti, kad jis "Tour de France" debiutavo tik būdamas 30-ies, R.Rumšas pasakoja apie ilgą kelią, kurį jam teko įveikti. "Dalyvauti "Tour de France" visada buvo mano svajonė", - atviravo R.Rumšas. Jis teigė jau po prologo Portugalijoje (čia jis buvo trečias) supratęs, jog gali užlipti ant nugalėtojų pakylos. Šiaip jis yra drovus, labai ramus gerų manierų žmogus, taip apie lietuvį kalba komanda.

R.Rumšui malonu dalyvauti "Tour de France" lenktynėse. "Aš norėčiau čia startuoti dar kelis kartus. Ir galbūt aš galėčiau kada nors laimėti - kodėl gi ne?" - sakė žurnalistų neatsiginantis lietuvis. Tada jis tikrai negrįš į Šilutę ir neperims tėvo ūkio, kaip kažkada ketino.

Visi minėti laikraščiai išsamiai aprašo R.Rumšo sportinės biografijos faktus ir stebisi, kad tarp 1 tūkst. 300 lenktynes stebinčių žurnalistų nėra nė vieno iš Lietuvos.

ELTA primena, kad R.Rumšas, "Tour de France" lenktynėse atstovaujantis Italijos komandai "Lampre-Daikin", šiuo metu bendrojoje įskaitoje ir toliau užima trečiąją vietą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją