Milan“ septynių įvarčių trileryje, kuris baigėsi rezultatu 4-3, svečiuose palaužė „Siena“ ekipą, o Milano klubą į pergalę vedė du įvarčius pelnęs Ronaldo. Rungtynėse „Milan“ pastoviai išsiverždavo į priekį, tačiau šeimininkai netrukus sugebėdavo išlyginti rezultatą. Visgi į paskutinis svečių įvartis buvo pergalingas.

15 minutę Ronaldo pelnė pirmajį savo įvartį. Brazilas galva nukreipė Andrea Pirlo skersuotą kamuolį į vartus. Iš „Real Madrid“ neseniai perėjusio žaidėjo su pirmuoju įvarčiu naujajame klube puolė sveikinti komandos draugai. Visgi svečių džiaugsmas netruko ilgai – 18 minutę „Siena“ saugas Simone Vergassola pasinaudojo „Milan“ gynėjų pasyvumu ir nuginklavo varžovų vartininką, taip išlygindamas rezultatą.

29 minutę puiki braziliškojo „Milan“ trejeto kombinacija lėmė dar vieną įvartį. Kaka perdavė kamuolį Ronaldo, šis nukreipė jį pas Ricardo Oliveira, kuris smūgiu į tolimajį kampą vėl išvedė svečius į priekį. Tačiau šįsyk prireikė dar mažiau laiko, kad „Siena“ išlygintų rezultatą. Vos po 50 sekundžių Massimo Maccarone pelnė pirmajį savo įvartį po to, kai sugrįžo į „Serie A“ iš Anglijos.

78 minutę „Milan“ klubas apsunkino savo siekį iškovoti pergalę. Cristianas Brocchi itin grubiai prasižengė prieš varžovą Ciccio Cozza ir teisėjas nedvejodamas skyrė „Milan“ saugui raudoną kortelę. Visgi tai nesutrukdė Ronaldo pelnyti antrajį savo įvartį šiose rungtynėse. Vos po trejų minučių Kaka išvengė kelių varžovų bandymo jį sustabdyti ir perdavė kamuolį laisvam Ronaldo, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į vartus.

89 minutę Ronaldo patyrė smulkią traumą ir jam buvo suteikta medikų pagalba. Brazilas paliko savo komandą devyniese ir „Siena“ tuo sėkmingai pasinaudojo. Massimo Maccarone taip pat sugebėjo pelnyti antrajį savo įvartį rungtynėse, kampinio metu pasiųsdamas kamuolį į varžovų vartus. Tačiau „Milan“ nesusitaikė su lygiosiomis ir paskutinėmis rungtynių akimirkomis sugebėjo išplėšti pergalę. Dar vieno kampinio metu, šįsyk prie šeimininkų vartų, Massimo Ambrosini smūgiavo į vartus ir „Siena“ vartininkui Alexui Manningeriui pritūkus keliems centimetrams norint atsaugoti smūgį, svečiai šventė jau ketvirtajį savo įvartį, kuris šįsyk buvo pergalingas.

„Inter“ – Europos rekordininkas. Milano klubas Italijos čempionate iškovojo jau 16 pergalę iš eilės, o tokio įspudingo skaičiau nėra pavykę pasiekti nei vienam Europos klubui. „Inter“ namuose rezultatu 1-0 įveikė „Cagliari“ ekipą.

11 minutę Dejanas Stankovičius perdavė dešinėje aikštės pusėje buvusiam komandos draugui Zlatanui Ibrahimovičiui. Šis, gavęs kamuolį, skersavo jį į baudos aikštelę, o ten stovėjęs „Inter“ gynėjas Nicolas Burdisso galva pelnė įvartį, kuris šiose rungtynėse buvo lemiamas.

„Empoli“ ir toliau nenustoja stebinti Italijos lygos grandų. Praeitą savaitę išvykoje įveikęs trečioje vietoje esantį „Palermo“, šį kartą klubas namuose rezultatu 1-0 nugalėjo antroje vietoje esančią „Roma“ ekipą.

Kaip ir rungtynėse Milane, viskas išsisprendė susitikimo pradžioje. 5 rungtynių minutę Nicola Pozzi išvengė „Roma“ gynėjo Matteo Ferrari gynybos ir puikiu smūgiu pasiuntė Antonio Busce skersuotą kamuolį į varžovų vartus.

Šeštadienio rungtynių rezultatai:

„Siena“ 3 – 4 „Milan“

15` [0 – 1] Ronaldo

18` [1 – 1] Simone Vergassola

29` [1 – 2] Ricardo Oliveira

30` [2 – 2] Massimo Maccarone

81` [2 – 3] Ronaldo

89` [3 – 3] Massimo Maccarone

90` [3 – 4] Massimo Ambrosini

„Inter“ 1 – 0 „Cagliari“

11` [1 – 0] Nicolas Burdisso

„Empoli“ 1 – 0 „Roma“

5` [1 – 0] Nicola Pozzi

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją