„Tai labai geras turnyras, todėl džiaugiamės, kad pagaliau mus į jį priėmė ir mes jame dalyvaujame. Federacija gali pasirinkti, kiek ir kokiuose etapuose dalyvauti. Dalyvavimas – tai pasitikrinimas ir priešininko patikrinimas“, – „Žinių radijui“ pasakojo R. Bučys.

Prezidentas pridūrė, kad iki optimalios lietuvių sudėties trūks vos keleto žaidėjų.

„Lapkričio mėnesį važiavo žaisti iš esmės labai jauna komanda, o dabar jau artėjame prie optimalios sudėties. Į turnyrą neatvažiuos tik NHL žaidžiantis Dainius Zubrus, du „anglai“ Andrius Kaminskas ir Šarūnas Kuliešius, kurių komandos kovoja dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Nebus ir Dmitrijaus Bernatavičiaus, perėjusio į kitą klubą. Iš esmės jis ir dar vienas žaidėjas ten „veža“ visą komandą. Mes tuos žaidėjus žinome – patikrinsime kitus“, – sakė R. Bučys.

Šis turnyras yra vienas iš pasirengimo etapų prieš balandžio mėnesį įvyksiantį pasaulio čempionatą.

Lietuvos rinktinėje žaidžia Artūras Katulis („SoenderjyskE“, Danija), Darius Lelėnas ir Donatas Kumeliauskas (abu – Liepojos „Metalurgs“, Latvija), Egidijus Bauba (Daugpilio „Latgale“, Latvija), Mindaugas Kieras („Milton Keynes Lightning“, Anglija), Arūnas Aleinikovas, Darius Pliskauskas (abu – Gardino „Neman“, Baltarusija), Nerijus Dauksevičius, Artūras Kuzmičius, Lukas Jakšys, Rolandas Aliukonis, Tomas Vyšniauskas, Petras Nausėda, Paulius Tamkevičius, Justinas Vėželis, Dalius Vaiciukevičius, Martynas Šlikas, Dovydas Kulevičius, Artūras Švedavičius, Raimondas Štrimaitis, Karolis Šlikas, Artūras Visockas, Algimantas Visockas ir Žygimantas Girdžius (visi – Elektrėnų „Energija“).