Lietuvos atstovai Atėnuose susitiko su olimpinių žaidynių organizacinio komiteto, jo atskirų tarnybų vadovais, aplankė tas varžybų vietas, kuriose turėtų rungtyniauti mūsų šalies sportininkai, domėjosi gyvenimo ir transporto sąlygomis.

V.Nėnius sakė, kad Graikijos sostinėje nemažai sporto bazių pastatyta dar siekiant teisės surengti 1996 metų olimpines žaidynes, todėl dalį sporto objektų belieka tik atnaujinti. Anot KKSD vadovo, Atėnuose labai daug dėmesio skiriama susisiekimo gerinimui, nes olimpinių žaidynių metu laukiama ne tik didžiulio būrio sportininkų, bet ir turistų antplūdžio. Beje, iš miesto centro toliausiai teks vykti į irklavimo bazę - apie 60 km.

Būsimų olimpinių žaidynių sostinę jau aplankė daugelio šalių atstovai. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis sekretorius Vytautas Zubernis pažymėjo, kad labai svarbu reikalingą informaciją gauti laiku. Pasak V.Zubernio, kai kurių šalių atstovai olimpinių žaidynių klausimais Atėnuose lankėsi jau po 2-3 kartus.

Nemažą rūpestį Lietuvos sporto vadovams kelia olimpinėse žaidynėse neakredituotų asmenų - sporto organizatorių, mokslininkų ir rėmėjų apgyvendinimas žaidynių metu.

LTOK prezidento Artūro Poviliūno teigimu, rengiantis olimpinėms žaidynėms, daug padeda Lietuvos ambasadorius Graikijoje Dainius Junevičius ir mūsų šalies garbės konsulas Graikijoje Nikolajas Trechas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją