Migliaus Astrausko vadovaujamai mūsų šalies komandai 5 įvarčius pelnė Vaidas Klimčiauskas, po 4 - Nerijus Atajevas, Dainius Skarbalius ir Julius Marcinkevičius, po 3 - Valdas Novickis, Modestas Bakaitis ir Andrius Račkauskas, po 1 - Svajūnas Kairis, Dalius Rasikevičius ir Aurelijus Sabonis.

Pirmajame mače namuose mūsiškiai pralaimėjo Šveicarijos rankininkams 30:35.

Į kitą etapą pateko visas šešerias rungtynes laimėję šveicarai ir tris pergales iškovoję lietuviai.

Keturis taškus surinkusi Italija užėmė trečiąją vietą, o Turkija su dviem taškais liko paskutinė - ketvirta.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas santūriai įvertino varžovų dovanėlę: “Nuo to mes stipresni netapome”. Pasak jo, pagrindinė pralaimėjimo Šveicarijoje priežastis buvo klaidos ir net penki netikslūs 7 m baudiniai.

Mačą Šveicarijoje lietuviai baigė be 44-ąją minutę diskvalifikuoto Daliaus Rasikevičiaus ir be M.Astrausko, kurį toks pats likimas ištiko 52-ąją minutę. Antrajame kėlinyje lietuviai buvo išsiveržę į priekį 20:19, tačiau trapios persvaros neišsaugojo.

“Dalius buvo išvytas iš aikštės atseit už šiurkštų žaidimą, o treneris - už diskusijas su arbitrais. Tačiau, mūsų nuomone, tokių bausmių nė vienas nebuvo nusipelnęs. Kai tik priartėdavome ar pavydavome varžovus, tuoj pajusdavome ir abejotinus teisėjų sprendimus”, - sakė komandos vadovas Dainius Purvys. Lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Šveicarija 6 6 0 0 186-151 12
2.Lietuva    6 3 0 3 186-188  6
3.Italija    6 2 0 4 173-187  4
4.Turkija    6 1 0 5 167-186  2 

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją