„Tai yra logiška ir natūralu, kad po 2008-ų Europos čempionato pasitraukiu, kadangi mano kontraktas baigiasi kaip tik tada. Trenerio darbas apsiriboja 5 arba 6 metais“,- antradienį kalbėjo L.F.Scolari, kuris su Brazilijos rinktine laimėjo 2002 metų pasaulio čempionatą.

Toks L.F.Scolari pareiškimas gali sukelti Londono „Chelsea“ klubo trenerio Jose Mourinho susidomėjimą. Pastarasis yra sakęs, jog prieš pasitraukdamas "į pensiją" norėtų stoti prie nacionalinės rinktinės vairo.

L.F.Scolari duotame interviu taip pat pranešė, jog 2004 metais jis gavo pasiūlymą iš Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) ekipos, o per pasaulio čempionatą - siūlymą pakeisti iš Anglijos rinktinės vyriausiojo posto pasitraukusį švedą Sveną-Goraną Erikssoną.

“Anglai man siūlė pasirašyti kontraktą dar čempionato metu, o darbą būčiau pradėjęs jau po čempionato. Bet kokiu atveju, tokiu būdu būčiau išdavęs portugalus“,- teigė strategas.

„Paprasčiausiai tai neįmanoma. Niekas negali treniruoti vieną rinktinę, o po to paprasčiausiai pereiti prie kitos. Tai buvo sunkus pasirinkimas, bet supratau, jog negaliu jo priimti“,- aiškino L.F. Scolari.

L.F. Scolari teigė nežinąs, ką jis darys, kai paliks Portugalijos rinktinę, tačiau pridūrė norįs tapti klubo treneriu.

2004-aisiais brazilas Portugalijos rinktinę atvedė iki Europos čempionato finalo, o šių metų pasaulio čempionate jo vadovauja komanda pirmą kartą per 40 metų pateko į turnyro pusfinalį.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją