Jau grįžo dešimt legionierių

Latvijos sostinėje mūsiškiai išmėgins jėgas su Moldovos, Liuksemburgo ir turnyro šeimininkų ekipomis. Lietuvos rinktinei atstovaus 17 žaidėjų, iš jų - devyni arba dešimt legionierių.

Iš užsienio grįžo Nerijus Atajevas (“US Creteil HB”, Prancūzija), Tomas Kavolius (“Artepref Vill de Aranda”, Ispanija), Valdas Novickis (“SC Magdeburg”, Vokietija), Vaidotas Grosas (“BM. Edenca Ciudad Encantada”, Ispanija), Dainius Skarbalius ir Dalius Rasikevičius (abu - “ASV Hamm”, Vokietija), Svajūnas Kairis (“Concordia Stassfurt”, Vokietija), Tomas Eitutis (“HK Kopavogur”, Islandija), Andrius Račkauskas (“OHV Aurich”, Vokietija) ir Modestas Bakaitis (“St.Cyrs/Loire”, Prancūzija).

“Prieš kelionę į Rygą svarstėme, ar galės rungtyniauti traumos kamuojamas A. Račkauskas. Dėl visa ko Andriui buvome parengę pamainą - Saulių Liutiką iš Klaipėdos “Dragūno”, - sakė “Kauno dienai” M. Astrauskas.

Vartus saugos Mantas Gudonis (Panevėžio “Viking-Malt”), Darius Čivilis (“HC Vilnius”) ir Donatas Biras (Kauno “Granitas-Karys”). Kurie iš jų liks pagrindinėje sudėtyje, paaiškės po Naujųjų metų, kai komandą papildys Egidijus Petkevičius (“HK Kopavogur”).

Latvijoje rungtyniaus ir Aurelijus Sabonis (“Viking-Malt”), Evaldas Veida (“HC Vilnius”), Aidenas Malašinskas (Kauno “Lūšis”) bei Gintaras Cibulskis (“Granitas-Karys”).

Atvykti sutiko ne visi

Pasak M. Astrausko, į komandą neatvyks, nors ir buvo kandidatų sąraše, Augustas Strazdas (“HK Kopavogur”) ir Mindaugas Vėta (Berlyno “Fuchse”, Vokietija).

“Jie nesutiko su pasiūlytomis sąlygomis”, - teigė M. Astrauskas.

Dėl sunkios Lietuvos rankinio federacijos (LRF) finansinės situacijos, užsienio klubuose rungtyniaujantiems ir į nacionalinę rinktinę kviečiamiems žaidėjams pasiūlyta atvykti savo lėšomis.

“Padėti komandai Europos čempionato atrankos varžybose neatsisakė Julius Marcinkevičius ir Vaidas Klimčiauskas, atstovaujantys šveicarų “Kadetten Schaffhausen” klubui. Jie rinktinę papildys vėliau. Gali būti, kad Vaidas užsuks pas mus į Rygą”, - pridūrė M. Astrauskas.

Namų mačai - Alytuje ir Varėnoje

Europos čempionato atrankos 5-osios grupės turnyre lietuviai sausio 3 d. Alytuje ir 6 d. Mezokoronoje susitiks su Italijos rankininkais, 10 d. Adanoje ir 13 d. Varėnoje - su turkais bei 17 d. Alytuje ir 21 d. St. Galene - su šveicarais.

“Mūsų grupėje autsaiderių nėra. Visi varžovai - pajėgūs. Stengsimės iškovoti kelialapį į kitą atrankos etapą - atkrintamąsias varžybas”, - užtikrino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.