Oficialiame Kolumbijos futbolo vadovo Luiso Bedoya pranešime teigiama, kad šaliai būtų didelė garbę surengti pirmenybes. Kiek anksčiau Kolumbijos prezidentas Alvaro Uribe taip pat buvo pasisakęs, kad šaliai būtų labai naudinga suorganizuoti kas ketveri metai vykstantį stipriausių pasaulio rinktinių forumą.

“Šalis gali surengti čempionatą ir gali tai padaryti labai gerai”, - per Centrinės Amerikos ir Karibų Jūros baseino žaidynių atidarymą Kartagenoje kalbėjo A.Uribe.

Vieną kartą Kolumbijai jau buvo patikėta surengti pasaulio čempionatą. Šioje šalyje turėjo vykti 1986-ų metų pirmenybės, tačiau 1982-aisiais finansinių problemų turėjusi šalis šios garbės atsisakė, o po šešių mėnesių nauja čempionato vieta buvo išrinkta Meksika.

Pagal FIFA rotacijos principą 2014-ųjų pasaulio čempionatas tikrai turėtų vykti Pietų Amerikos žemyne. Tačiau FIFA prezidentas Seppas Blatteris yra užsiminęs, kad jeigu nė viena šio žemyno šalis nesugebės tinkamai pasiruošti turnyrui, pirmenybės bus perkeltos į kurią nors Šiaurės Amerikos valstybę.

FIFA vykdomasis komitetas 2014-ų metų pasaulio čempionato vietą paskelbs kitų metų lapkritį.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją