"Labai džiugu, kad varžybose dalyvauja olimpinė vicečempionė A.Skujytė, kuri pagerino Monikai Raizgienei priklausiusį varžybų rekordą. Matosi, kad po traumos sportininkė atsigauna ir manau sezonui pasirengs neblogai", - sakė Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis.

Trečiadienį pagerinti dar keturi varžybų rekordai: Rytis Sakalauskas 60 m nubėgo per 6,87 sekundės, Rasa Drazdauskaitė 1000 m įveikė per 2 minutes 50,85 sekundės, Raivydas Stanys peršoko kartelę iškeltą į 212 cm aukštį ir Vilniaus vyrų komanda (Andrejus Jegorovas, Vitalijus Kozlovas, Artūras Kulnis, Valdas Valintėlis) estafetiniame bėgime 800-600-400-200 m sugaišo 4 min. 38,67 sek.

1000 m distancijoje kovota dėl pagrindinių varžybų prizų - Zenono Šveikausko atminimo taurių. Jas laimėjo R.Drazdauskaitė ir Vitalijus Kozlovas (2:30,77). 60 m bėgimą laimėjo Lina Grinčikaitė (7,52 sek.), o šuoliuose į tolį pergales šventė Povilas Mykolaitis (7,26 m) ir Dovilė Tanskytė (5,99 m).

"Šis pasirodymas buvo kaip treniruotė. Daugiausiai žiūrėjome techninius elementus, tačiau ne viskas pavyko taip kaip norėjome. Šiaip testų rezultatai neblogi, dirbame teigiama linkme. Šiuo metu artėja sesija, mokslai užspaudė. Sunku.", - sakė P.Mykolaitis.

A.Stanislovaičio teigimu, ateityje dėl itin didelio dalyvių skaičiaus varžybose galės dalyvauti ne visi atletai – planuojama įvesti normatyvus, kuriuos įvykdęs sportininkas gautų teisę dalyvauti.

Vien 60 metrų vyrų bėgime dalyvavo 87 dalyviai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją