Galiūnas pasakojo, kad pernai laimėti pasaulio čempionatą buvę lengviau nei šįmet, tačiau sunkiai iškovota pergalė – saldesnė, o pajėgūs varžovai skatina treniruotis. Sportininkas sakė, kad stipriausiai jaučiąsis rąsto kėlimo rungtyje.

Ž.Savickas prisiminė didžiausią traumą patyręs 2001 m., kai trūko abiejų kelių girnelių raiščiai: „Man buvo pranašaujama karjeros pabaiga, bet norėjau grįžti į sportą ir grįžau“.

170 kilogramų sveriantis milžinas treniruojasi 2-3 valandas per dieną. Mėnuo treniruočių ir maisto papildai sportininkui atsieina 20 tūkstančių litų. Tačiau jis sakė nesitikįs didesnės valstybės paramos – anot jo, neremiamas ir Jurgis Kairys, ir tai jau tapę įprasta.

Ypač daug skaitytojai teiravosi apie draudžiamus preparatus. „Pavydūs žmonės gali daug ko prisakyti. Tačiau nuo 2002 metų yra pastovi dopingo kontrolė. Kas domisi sportu, žino, kas yra buvęs diskvalifikuotas“, - sakė Ž.Savickas, patikinęs, kad pats draudžiamų preparatų, išskyrus legalius maisto papildus, nevartojantis.

Galiūnų sporte laimėjęs viską, kas įmanoma, sportininkas teigia dabar sieksiantis kuo aukštesnių rezultatų atskirose rungtyse bei negalvojąs apie karjeros pabaigą. Jei nesutrukdys traumos, išlikti stipriausiu pasaulyje jis žada dar keletą metų. Jam šiuo metu priklauso 9 pasaulio rekordai, o per paskutinius 3 metus laimėta 50 varžybų.

Blauzdos ir rankos apimtys – 55 cm

„Taip, tai ne moterų sportas. Ačiū dievui, Lietuvoje galiūnių varžybų neorganizuojame“, - dėl moterų stipruolių vienam skaitytojui pritarė sportininkas.

Jis taip pat sakė galiūnų sporto nelaikąs kūno žalojimu. „Jei taip galvosi, tai visas profesionalus sportas yra kūno žalojimas“, - kalbėjo sportininkas, savo jėgos paslaptimi laikantis 18 metų treniruotes ir genus.

O ko reikia, norint tapti tokiu kaip Ž.Savickas? „Pirmiausia daug sportuoti, valgyti daug baltymų ir angliavandenių turinčio maisto - mėsos, kiaušinių, pieno produktų“, - atsako sportininkas, užsienyje pravardžiuojamas „Didžiuoju Z“ (big Z). Jis teigė negeriąs alkoholio, prieš varžybas valgąs nedaug lengvai virškinamo maisto.

Beje, milžino rankos ir blauzdos apimtys siekia po 55 centimetrus. Ant riešo Ž.Savickas mūvi energiją saugančią jonizuoto metalo apyrankę ir vairuoja naujutėlaitį visureigį „Volkswagen Touareg“.

Laisvo laiko Kūno kultūros akademijos absolventui beveik nelieka, o jo metu sportininkas skaito istorinę literatūrą. Artimiausios stipruolio startas - kovo 2 dieną Ohajo valstijoje vyksiantis „Arnold Classic“ galiūnų varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją