Pirmąją vietą laimėjo estas Priitas Salumäe. Jis 7206 kilometrų distanciją pravažiavo per 198 valandas 49 minutes. Vidutinis dviratininko greitis buvo 27,8 km/h, o pakilimų ilgis buvo net 57,78 km.

Antras buvo jo komandos draugas iš Estijos Margusas Püvi, pralaimėjęs 33 minutes. Trečią vietą užėmė olandas Robas van den Heuvelis, atsilikęs jau 8 val. 48 min.

Saulius Ališauskas ir Latvijos sportininkas Robertas Draugas pasidalijo ketvirtą vietą, nuo nugalėtojo atsilikę 11 val. 12 min.

Pasak maratono organizatorių, per du su puse mėnesio dviratininkai pravažiavo šešias šalis - Prancūziją, Andorą, Ispaniją, Maroką, Mauritaniją ir Senegalą. Šio sunkaus žygio metu dalyviai turėjo įveikti kalnus Europoje ir Afrikoje, važiuoti dykumoje 47 laipsnių karštyje, pasitaikė ir smėlio pūgų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją