„Man smagu, kad išsakiau abejonę – atrodo, lyg atstovauju bambukų šaliai. Paaiškinimai, kodėl visa tai, abejonės – ne tame esmė. Jų yra pareiga, ne mano ta problema – yra valstybės problema, o aš savo darbą padariau. O sveikins už tai ar nesveikins – tikrai ne tai svarbu, man yra svarbiau matyti subrendusią valstybę. Man būtų daug smagiau matyti, kad Lietuvoje kalbėtų ne viena religija - krepšinis, kada kitų sporto šakų atstovai lyg ir turėtume jam melstis. Dėl to ir bambukų kraštas“, - kalbėjo J.Kairys, komentuodamas ankstesnius pareiškimus, jog už 2005 metų laimėtas Pasaulio GP serijos varžybas nė viena oficiali sporto instancija oficialiai net nepadėkojo.

Jis pabrėžė nesiekiąs dėmesio ar finansinės paramos – anot piloto, „vaikščiodamas aplink Kūno kultūros ir sporto departamentą, jis to neprašęs“. J.Kairys prisiminė prieš keletą metų laimėjus seriją varžybų tuometinio Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Vyto Nėniaus pasakytus žodžius, kad „jei vaikščiojantį aplink pastatą sutiktų, pasveikintų ir ranką paspaustų“. Tačiau, anot J.Kairio, iki šiol sveikinimų nebuvę, nors su V.Nėniumi susitikti ir teko.

„Matote rankas, matote galvą. Atsiranda kažkaip tai lėktuvai. Nieko kito gyvenime nedariau, tik skraidžiau“, - sakė lakūnas, užklaustas, iš kokių lėšų rengiasi varžyboms ir įsigyja techniką.

J.Kairys džiaugėsi tekančios saulės šalyje stipriai atitrūkęs nuo varžovų visų skrydžių metu, tačiau sako tokio rezultato nesitikėjęs – skraidęs su skolintu lėktuvu SU-26. Savam lėktuvui, pasak piloto, „pritrūko laiko, o ir organizatoriai ne viską padarė“. Pilotas pasidžiaugė, kad laimėjus varžybas jam suteiktas ir pasaulio čempiono vardas.

Lakūnas stebėjosi Akrobatinio skraidymo federacijos pareiškimu, kuriame teigta, jog „Steponas Darius taip nesielgė“. J.Kairys priminė, kad S.Darius 1927 m. taip pat buvo nusivylęs šalies tvarka ir požiūriu, todėl ir išvykęs į JAV.

„Darius ir Girėnas grįždami žuvo, tai man reikėtų užsimušti? Žmonės nesuvokia, ką kalba“, - sakė J.Kairys.

J.Kairiui yra suteiktas geriausio 10 metų Pasaulio GP lakūno sportininko titulas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją