Į šią ne tik moksleivių, bet ir visos Velžio bendruomenės šventę naujakurių pasveikinti atvyko Seimo pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas, rajono meras Povilas Žagunis, administracijos direktorius Vitalijus Žiurlys, rajono Tarybos nariai Vytautas Šeštokas, Jonas Katinas, Dainius Ožalas, rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Rimkus. Velžiečius sveikino ir Limbažu (Latvija) rajono meras, šio rajono Vidrižu mokykos delegacija. Su šia mokykla velžiečiai draugauja jau vienuolika metų.

Gimnazijos direktorius R.Baltušis buvo nustebintas sveikinimais ir dovanomis. Panevėžio statybos tresto generalinis direktorius Darius Gesevičius mokyklos vadovui įteikė simbolinį raktą. Jį gavęs R.Baltušis pasakė, kad jis nelabai reikalingas, nes sporto salė retai bus užrakinta.

Rajono meras P.Žagunis, sveikindamas velžiečius su didele švente, priminė, kad šventė, anot astrologų, vyksta „nelaimingą“ dieną, spalio 13-ąją, penktadienį. Ir ... tris kartus nusispjovė per kairįjį petį - kad šventė būtų visavertė.

Pagrindinis velžiečiams palinkėjimas buvo, kad jie ir ateityje nenuleistų rankų. Jau dabar pradėtų rūpintis ir baseino prie sporto salės statyba. Apie jo statybą prakalbo ir Seimo pirmininko pavaduotojas A.Pekeliūnas, moksleiviams dovanojęs po futbolo, tinklinio, rankinio ir krepšinio kamuolį.

Bene į pikantiškiausią situaciją pateko D.Ožalas. Jis sakė kalbėsiąs ne kaip rajono Tarybos narys, bet kaip „Aukštaitijos“ televizijos programų direktorius. Jis gimnazijos direktoriui R.Baltušiui pasiūlė į krepšį mesti tritaškį metimą. Jei metimas bus taiklus, kitąmet jis per „Aukštaitijos“ televiziją surengs tiesioginių krepšinio varžybų tarp Velžio ir Ramygalos komandų transliaciją. Naujosios sporto salės lubos vos nepakilo į orą nuo ovacijų, kai direktorius, net nenusivilkęs šventinio švarko, kamuolį pasiuntė tiesiai į krepšį. Dabar belieka tik laukti - ar tartas žodis taps kūnu.

Po sveikinimų naująją sporto salę pašventino Miežiškių klebonas Rimantas Visockis. Tuoj pat čia vyko ir pirmosios parodomosios krepšinio rungtynės. Susitiko Lietuvos krepšinio lygos čempionato lyderiai „Panevėžio“ krepšininkai ir Velžio gimnazijos komanda.